ΚΟΣΜΟΣ

«Ήθελαν να απαγάγουν τον Ερντογάν και να τον βάλουν σε πλοίο φυλακή της CIA»

«Ήθελαν να απαγάγουν τον Ερντογάν και να τον βάλουν σε πλοίο φυλακή της CIA»

Τη στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ταξιδεύει στη Βάρνα της Βουλγαρίαςγια την ευρωτουρκική Σύνοδο Κορυφής, ένα δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Safak» σήμερα, Δευτέρα (26/03), προκαλεί σάλο και δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα απέναντι στην Άγκυρα, στρεφόμενο κυρίως κατά των ΗΠΑ.

ΑΡΘΡΟ - «ΦΩΤΙΑ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ YENI SAFAK: ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Το άρθρο τιτλοφορείται «Απάγοντας τον Ερντογάν στην ανοικτή θάλασσα: Πού βρίσκονταν τα πλοία της CIA εκείνη τη νύχτα; Το Αφρίν είναι μόνο η αρχή, περιμένετε!» και υποστηρίζει ότι το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016, οπότε και εκδηλώθηκε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία, υπήρχε σχέδιο απαγωγής του Τούρκου προέδρου.

yeni safak erdogan

Το κείμενο υπογράφεται από τον αρχισυντάκτη της «Yeni Safak», Ιμπραήμ Καραγκιούλ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το σχέδιο προέβλεπε τη μεταφορά του κ. Ερντογάν σε «πλοίο φυλακή» της CIA.

Ο Καραγκιούλ αναφέρει, μάλιστα, πως η επιχείρηση σχεδιάστηκε σε πλήρη συνεννόηση των πραξικοπηματιών που ήταν οπαδοί του αυτοεξόριστου ιμάμη στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν, με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, «θα άρπαζαν τον Τούρκο Πρόεδρο και τους συνεργάτες του, αλλά πιθανόν και εκατοντάδες ακόμα υποστηρικτές του και θα τους μετέφεραν σε πλοία τάνκερ που έχουν μετατραπεί σε φυλακές από τη CIA, τα οποία πλέουν στους ωκεανούς, όπου θα τους κρατούσαν για μήνες».

«Όχι μόνο ο Ερντογάν και ο κλειστός του κύκλος, αλλά ίσως εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι από κάθε κύκλο που υποστηρίζουν αυτή την πολιτική προσωπικότητα, με τον ίδιο τρόπο θα μεταφέρονταν στα πλοία φυλακές. Ίσως τα πλοία φυλακές της CIA ήταν αγκυροβολημένα στον Ινδικό Ωκεανό αναμένοντας εκείνους που θα τους μετέφεραν από την Τουρκία», γράφει ο Καραγκιούλ.

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι εάν γι’ αυτά που λέει ο αρχισυντάκτης της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας υπάρχουν αποδείξεις και δεν αφορούν είτε σε θεωρίες συνωμοσίας είτε σε… αποκυήματα της ζωηρής του φαντασίας.

Δεν είναι, άλλωστε, η μοναδική φορά που η Άγκυρα επιδίδεται σε δημοσιεύσεις κείμενων – «φασόν», τα οποία μάλλον εντάσσονται στο πλαίσιο της προπαγάνδας, παρά στην ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις