ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Δανία: «Ραμαζάνι και εργασία δεν συμβιβάζονται»

Σάλος στη Δανία: «Ραμαζάνι και εργασία δεν συμβιβάζονται»

Η υπουργός Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ενταξης της Δανίας, οι δηλώσεις της οποίας για τους ξένους συχνά προκαλούν πολεμική, κάλεσε σήμερα 21 Μαΐου τους μουσουλμάνους να πάρουν άδεια κατά την διάρκεια του ραμαζανιού στο όνομα της ασφάλειας στην εργασία.

«Θέλω να καλέσω τους μουσουλμάνους να πάρουν άδεια κατά την διάρκεια του μήνα του ραμαζανιού για να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες για την υπόλοιπη κοινωνία της Δανίας», γράφει η Ινγκερ Στόιμπεργκ σε άρθρο της που δημοσιεύεται στο ταμπλόιντ BT.

«Αναρωτιέμαι εάν μία θρησκευτική υποχρέωση που επιτάσσει την τήρηση ενός κανόνα του ισλάμ που χρονολογείται εδώ και 1.400 χρόνια συνάδει με την κοινωνία και την αγορά εργασίας που έχουμε στην Δανία το 2018», γράφει.

Η υπουργός, μέλος του κεντρο-δεξιού κόμματος Venstre του πρωθυπουργού Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, γράφει ότι ανησυχεί για τις συνέπειες της νηστείας «στην ασφάλεια και την παραγωγικότητα», όταν για παράδειγμα «οι οδηγοί των λεωφορείων δεν έχουν φάει ή πιει τίποτε για περισσότερο από δέκα ώρες».

«Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για όλους μας», προειδοποιεί.

work during ramadan

Η Ινγκερ Στόιμπεργκ είναι από το 2015 αρμόδια για την περιοριστική μεταναστευτική πολιτική της Δανίας. Είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες τον Μάρτιο όταν ανέβασε στην σελίδα της στο Facebook την φωτογραφία ενός γλυκού για να γιορτάσει «την πεντηκοστή τροπολογία που ενισχύει τους αντιμεταναστευτικούς νόμους της κυβέρνησης».

Το πιο εμβληματικό μέτρο, που ψηφίσθηκε το 2016, ήταν αυτό που προβλέπει την κατάσχεση των χρημάτων και προσωπικών αντικειμένων των αιτούτων άσυλο για την χρηματοδότηση του κόστους διαβίωσής τους μέχρι να εξετασθεί η αίτησή τους.

Τα κοσμήματα, ανάμεσά τους οι βέρες, θα έπρεπε να κατάσχονται σύμφωνα με τον νόμο, όμως η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να υποχωρήσει μπροστά στην κατακραυγή που προκάλεσε το μέτρο, που παραλληλίσθηκε από την Washington Post με τα μέτρα των Ναζί στο Ολοκαύτωμα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Σχετικές ειδήσεις