ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν κατά των «αλαζονικών παγκόσμιων δυνάμεων»

Ο Πούτιν κατά των «αλαζονικών παγκόσμιων δυνάμεων»

«Ο κόσμος είναι παράξενα φτιαγμένος, αλλά αυτό είναι το ενδιαφέρον», σχολίασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού πριν έριξε τα πυρά του στις «αλαζονικές» παγκόσμιες δυνάμεις, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO).

«Αυτές οι αλαζονικές παγκόσμιες δυνάμεις είχαν υποστηρίξει τα προηγούμενα καθεστώτα στη Βόρεια Αφρική και, κάτι που είναι περίεργο, οι ίδιες χώρες υποστήριξαν τις επαναστάσεις που ανέτρεψαν αυτά τα καθεστώτα», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Ο Πούτιν απαντούσε σε μία δήλωση του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, η χώρα του οποίου έχει καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό. Ο Σαλεχί είχε κατηγορήσει «τις μεγάλες αλαζονικές δυνάμεις» ότι ευθύνονται για την Αραβική Άνοιξη αφού πρώτα είχαν υποστηρίξει «τα εχθρικά προς τον λαό καθεστώτα».

Τον Μάρτιο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε επικρίνει την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, ενώ Ρωσία και Κίνα έχουν ασκήσει βέτο σε απόφαση του ΟΗΕ, η οποία θα καταδικάζει τη Συρία για την αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.