ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Τα «άσχημα» νύχια της «πρόδωσαν» τον εφιάλτη! (pics)

Απίστευτο: Τα «άσχημα» νύχια της «πρόδωσαν» τον εφιάλτη! (pics)

Πάγωσε το αίμα μιας 53χρονης Βρετανίδας όταν έμαθε το λόγο που τα νύχια της είχαν το περίεργο αυτό σχήμα.

Γιατί μέχρι τότε, η Jean Taylor, από το Γουίγκαν, πίστευε πως είχε απλά «άσχημα» νύχια. Πού να φανταζόταν ότι στην πραγματικότητα αυτό ήταν ένα σύμπτωμα του καρκίνου που τελικά της έσωσε τη ζωή!

Η Βρετανίδα ντρεπόταν μάλιστα αρχικά να απευθυνθεί σε κάποιον γιατρό, όταν συνειδητοποίησε πως τα νύχια της είχαν πάρει ένα κυρτό σχήμα γύρω από τα δάχτυλά της.

Οι γιατροί, ωστόσο, μόλις τα είδαν, αναγνώρισαν το - άγνωστο για τους περισσότερους - σύμπτωμα του καρκίνου του πνεύμονα και την παρέπεμψαν σε μια σειρά εξετάσεων, που τελικά επιβεβαίωσαν τους φόβους τους, ζωντανεύοντας το χειρότερο εφιάλτη της.

Οι εξετάσεις έδειξαν δύο μικρούς όγκους στους πνεύμονες, οι οποίοι αφαιρέθηκαν με επιτυχία.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό επιβίωσης από τον καρκίνο στους πνεύμονες είναι ιδιαίτερα χαμηλό, ενώ η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας.

Ο καρκίνος που διαγνώστηκε στην Taylor, χάρη στα «άσχημα» νύχια της, ήταν ακόμα στο πρώτο στάδιο…

Η 53χρονη πίστευε ότι τα «καμπυλωτά» νύχια είναι απλά ένα χαρακτηριστικό που κληρονόμησε από τη μητέρα της. Αυτή είχε διαγνωστεί επίσης με καρκίνο στους πνεύμονες…

Δεν θα μάθαινε μάλιστα ποτέ την αλήθεια αν η κόρη της δεν το έψαχνε περισσότερο, πιέζοντάς την να επισκεφθεί ένα γιατρό, αφού όσα διάβασε στο Διαδίκτυο ήταν άκρως ανησυχητικά. Όπως και κάποια σχόλια στη φωτογραφία που ανέβασε ζητώντας αν έχουν ξαναδεί τέτοια νύχια και τι σημαίνει.

nixi2

«Αυτά τα νύχια μού έσωσαν τη ζωή και γι' αυτό δεν πρόκειται να τα κόψω», δηλώνει πλέον η 53χρονη που χαίρει άκρας υγείας.