ΚΟΣΜΟΣ

Σιάτλ: Ο τελευταίος διάλογος με τον πύργο ελέγχου πριν τη συντριβή του κλεμμένου αεροσκάφους

Σιάτλ: Ο τελευταίος διάλογος με τον πύργο ελέγχου πριν τη συντριβή του κλεμμένου αεροσκάφους

Στη δημοσιότητα δόθηκε ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνομιλία του εργαζομένου που έκλεψε, απογείωσε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Σιάτλκαι το έριξε λίγο αργότερα στη θάλασσα με τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας

Η συζήτηση μεταξύ των δύο αντρών δημοσιοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο της Γενικής Αεροπορίας, Jon Ostrower.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 29χρονος πιλότος στο Σιάτλ ήταν μηχανικός, εργαζόταν για μια αεροπορική εταιρεία, είχε αυτοκτονικές τάσεις και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή. Στον διάλογο που είχε με τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, ο άντρας ακούγεται να περιγράφει τον εαυτό του ως «διαλυμένο άνθρωπο» με μερικές «λασκαρισμένες βίδες»!

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε στο Twitter το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πιρς. Στο αεροπλάνο δεν υπήρχαν επιβάτες και το αεροδρόμιο επαναλειτούργησε κανονικά, ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο.

Σε κάποιο σημείο της συνομιλίας σύμφωνα με το cnn.gr, ο εργαζόμενος φαίνεται πως αρχίζει να ανησυχεί για τα καύσιμα του αεροπλάνου: «Δεν γνωρίζω πόσο καίει κατά την απογείωση, αλλά είμαι σίγουρος πως έκαψε περισσότερο και σε συντομότερο διάστημα απ' ό,τι περίμενα».

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας απαντά ψύχραιμα επειδή δε θέλει να αναστατώσει τον 29χρονο, ενώ επιχειρεί να τον πείσει να προσγειωθεί.

«Υπάρχει διάδρομος λίγο έξω από τη δεξιά σου πλευρά, σε περίπου ένα μίλι», του λέει, αναφέροντας το όνομα στρατιωτικής αεροπορικής βάσης.

«Αυτοί οι τύποι θα με χτυπήσουν εάν προσπαθήσω να προσγειωθώ εκεί. Νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι και εκεί πάνω επίσης. Δεν θα ήθελα να το κάνω αυτό. Πιθανόν να έχουν αντι-αεροπορικά», απαντά ο 29χρονος.

Αργότερα, ο 29χρονος λέει: «Έχω πολλούς ανθρώπους που νοιάζονται για εμένα. Θα είναι απογοήτευση γι' αυτούς να ακούσουν ότι το έκανα αυτό. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη σε κάθε έναν απ' αυτούς. Απλά ένας διαλυμένος άνθρωπος, που μερικές βίδες του λάσκαραν, υποθέτω. Δε το γνώριζα ποτέ μέχρι σήμερα».

Λίγο πριν τη συντριβή του αεροπλάνου, ο 29χρονος ακούγεται να λέει πως μία από τις μηχανές σβήνει.

Τελικά το αεροσκάφος έπεσε σε δάσος του νησιού Κέτρον στο Πάτζετ Σάουντ, στον κόλπο του Σιάτλ.

Ακούστε το ηχητικό:

Με πληροφορίες από: seattletimes.com