ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοχρονιά 2019: Οι πρώτες χώρες που υποδέχθηκαν το 2019

Πρωτοχρονιά 2019: Οι πρώτες χώρες που υποδέχθηκαν το 2019

Στα νησιά Σαμόα έκανε «ποδαρικό» το 2019 καθώς είναι η χώρα που παραδοσιακά υποδέχεται πρώτη το νέο έτος.

Το νέο έτος άρχισε επίσημα καθώς σήμαναν ήδη μεσάνυχτα στα νησιά του Νότιου Ειρηνικού, τη Σαμόα, το Τόνγκα και το Κιριμπάτι.

Το ενδιαφέρον με την Πρωτοχρονιά στο Ανεξάρτητο Κράτος των Σαμόα, όπως είναι το επίσημο όνομα της χώρας, είναι ότι μπορεί κανείς να πάρει το αεροπλάνο και να πετάξει σε μια ώρα απόσταση στην Αμερικανική Σαμόα και να γιορτάσει -λόγω της διαφορετικής ζώνης ώρας - δυο φορές την έλευση του νέου έτους δώδεκα ώρες αργότερα, καθώς είναι ένα από τα τελευταία κατοικημένα μέρη του πλανήτη που θα υποδεχθούν το 2019.

Τα νησιά Σαμόα, με πληθυσμό 196.440 κατοίκους, απέχουν μόλις 163 χιλιόμετρα από το γειτονικό νησί, την Αμερικανική Σαμόα, που θα περιμένει σχεδόν ένα 24ωρο για να γιορτάσει το νέο έτος.

Κάτοικοι και τουρίστες στα ηφαιστειογενή νησιά, 2.400 χλμ βορείως της Νέας Ζηλανδίας, γιόρτασαν με πυροτεχνήματα και παραδοσιακούς χορούς την πρωτοχρονιά.

Η κυβέρνηση της Σαμόα μοιράστηκε κάποια βίντεο από τα πυροτεχνήματα, μαζί με το μήνυμα: «Τα νησιά Σαμόα υποδέχονται το νέο έτος με στυλ».

Όταν το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα η κυβέρνηση της Σαμόα ανέβασε στο Facebook το βίντεο με τους εορτασμούς και με το μήνυμα για τους πολίτες του νησιού, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Στη συνέχεια σειρά πήραν η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, με τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα να κάνουν την νύχτα μέρα, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα.

Διαβάστε επίσης: Πρωτοχρονιά 2019: Σίγουρα αυτός είναι ο πιο... trendy Άγιος Βασίλης (vid)