ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή η εταιρεία απαγορεύει την εργασία τις Τετάρτες για έναν απίθανο λόγο! (pics)

Αυτή η εταιρεία απαγορεύει την εργασία τις Τετάρτες για έναν απίθανο λόγο! (pics)
Τα κέρδη της εταιρείας απογειώθηκαν μετά την εφαρμογή του νέου μέτρου
pixabay

Τις Τετάρτες, ενώ πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο μετρούν αντίστροφα για το Σαββατοκύριακο, κάποιοι εργαζόμενοι στην Αυστραλία απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης, μακριά από το χώρο εργασίας τους.

Μία εταιρεία digital marketing στην Αυστραλία αποφάσισε να καθιερώσει ριζοσπαστικό και εντελώς διαφορετικό καθεστώς εργασίας και απαγόρευσε τη δουλειά τις Τετάρτες.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δουλεύουν μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και πληρώνονται κανονικά για πέντε. Πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Την Τετάρτη όμως τα πάντα σταματούν στην εταιρεία. Τις Τετάρτες όμως τα πάντα σταματάνε. Δεν προγραμματίζονται ποτέ συναντήσεις, συσκέψεις ή άλλες υποχρεώσεις. Αν ωστόσο κάποιος πελάτης χρειαστεί κάτι επείγον, θα σηκώσουν το τηλέφωνο.

Δείτε στην gallery γιατί διάλεξαν συγκεκριμένα τις Τετάρτες και ποια είναι η εταιρεία:

Πώς εφαρμόστηκε το νέο μέτρο

Η αλλαγή αυτή έγινε δεκτή αρχικά με ενθουσιασμό, αν και στην πορεία υπήρξαν κάποιοι ενδοιασμοί. Η διοίκηση της εταιρείας άρχισε να ανησυχεί ότι το ρεπό που θα έπαιρναν οι εργαζόμενοι θα δημιουργούσε προβλήματα στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και στην επικοινωνία με τους πελάτες. Παρόλα αυτά, οι ανησυχίες αυτές κάμφθηκαν πάρα πολύ γρήγορα καθώς οι εργαζόμενοι αναδιοργάνωσαν πάρα πολύ γρήγορα τον τρόπο δουλειάς τους.

Δείτε στην gallery ποια ήταν τα αποτελέσματα:

Με πληροφορίες από το BBC

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο Παίδων: Τα νεότερα για την υγεία της 8χρονης που χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι

Serial killer: Πέφτουν «κεφάλια» στην Κύπρο - Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Σχετικές ειδήσεις