Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Με Τομ Χανκς, Μπρους Σπρίνγκστιν, Μπον Τζόβι το σόου «Celebrating America»

Newsbomb

Με ένα τηλεοπτικό σόου διάρκειας περίπου 1,5 ώρας έκλεισαν οι τελετές για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ.

Στο σόου που παρουσίασε ο Τομ Χανκς εμφανίστηκαν, μεταξύ άλλων, διάσημοι μουσικοί όπως ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζον Μπον Τζόβι, αστροναύτες της NASA, οι τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ (Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα), ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η πρώτη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.

Η ειδική εκπομπή με τίτλο Celebrating America έκλεισε με ένα εντυπωσιακό σόου με πυροτεχνήματα που παρακολούθησε το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ μαζί με την αντιπρόεδρο Χάρις και τον σύζυγό της.

Στην παρέμβασή του ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε το μήνυμα ενότητας που έστειλε και στην πρώτη του ομιλία μετά την ορκωμοσία του.

Μιλώντας μπροστά από το μνημείο Λίνκολν ο Μπάιντεν σημείωσε ότι «μάθαμε ξανά πόσο πολύτιμη είναι η Δημοκρατία και χάρη σε εσάς η Δημοκρατία επικράτησε».

«Γι’ αυτό η Τζιλ και εγώ, η Καμάλα και ο Νταγκ θελήσαμε να διασφαλίσουμε ότι η ορκωμοσία δεν θα αφορούσε εμάς αλλά εσάς τον αμερικανικό λαό. Είμαστε ένα μεγάλο έθνος. Είμαστε ένας καλός λαός και για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μπροστά μας απαιτείται ενότητα. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να πετύχουμε αν το κάνουμε μαζί. Σας ευχαριστώ για την τιμή, θα κάνω τα πάντα για εσάς» ανέφερε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κάμαλα Χάρις. «Οι στιγμές αυτές ενσαρκώνουν τον χαρακτήρα μας ως έθνος. Δείχνει ποιοι είμαστε ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές. Δεν ονειρευόμαστε μόνο, πράττουμε. Είμαστε σίγουροι ότι θα επικρατήσουμε, ότι θα ανυψωθούμε. Αυτή είναι η Αμερική» είπε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Κύριε Πρόεδρε, εύχομαι με όλη μου την καρδιά κάθε επιτυχία. Η επιτυχία σας είναι επιτυχία της πατρίδας. Ο Θεός να σας βοηθήσει» είπε ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους.

Για ενότητα μίλησε και ο Μπαράκ Ομπάμα. «Δεν αρκεί να ακούμε μόνο όσους συμφωνούν μαζί μας αλλά πρέπει να ακούμε και όσους διαφωνούν. Μια από τις πιο ισχυρές αναμνήσεις μου ήταν η γενναιοδωρία που έδειξε ο πρόεδρος Μπους σε εμένα. Αυτό μας θυμίζει ότι ως Αμερικανοί έχουμε περισσότερα κοινά από αυτά που μας χωρίζουν».

«Είμαι χαρούμενος που είσαι σε αυτή τη θέση. Μίλησες για όλους μας σήμερα. Τώρα θα ηγηθείς της χώρας μας. Και είμαστε έτοιμοι να βαδίσουμε δίπλα σου» είπε από την πλευρά του ο Μπιλ Κλίντον.

Η τελετή έκλεισε με πυροτεχνήματα με τον Τζο Μπάιντεν, τη σύζυγό του Τζιλ, την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χαρίς και τον σύζυγό της, Νταγκ, να τα παρακολουθούν από το μπαλκόνι του «Μπλε Δωματίου» του Λευκού Οίκου υπό τους ήχους του τραγουδιού Fireworks της Katy Perry.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια