Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη έκπληξη για τους επιστήμονες: Φυτοφάγος χελώνα καταγράφηκε να καταβροχθίζει μικρό πουλί

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Ως τρομακτικό και ταυτόχρονα καταπληκτικό χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες το βίντεο με μια τεράστια χελώνα που πίστευαν ότι είναι φυτοφάγος να καταβροχθίζει ένα μικρό πουλί

Μπροστά σε ένα «τρομακτικό αλλά και καταπληκτικό» θέαμα βρέθηκαν οι επιστήμονες οι οποίοι κατέγραψαν σε βίντεο στο νησί Fregate την επίθεση με στόχο ένα μικρό πουλί μιας χελώνας για την οποία πίστευαν ότι είναι φυτοφάγος.

Η μεγάλων διαστάσεων χελώνα ανήκει στο είδος Aldabrachelys gigantea το οποίο είναι κατά βάση φυτοφάγο σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Current Biology.

Ωστόσο ανάμεσα στις περίπου 3.000 χελώνες που ζουν στο συγκεκριμένο νησί είχαν καταγραφεί παρόμοιες επιθέσεις όχι, όμως, σαν και αυτή που δείχνει τη χελώνα να είναι ξεκάθαρα σε θέση κυνηγού.

«Πρόκειται για μια τελείως απρόσμενη συμπεριφορά την οποία δεν έχουμε συναντήσει ποτέ μέχρι σήμερα σε χελώνες που ζουν σε άγρια περιβάλλοντα» παρατήρησε ο Justin Gerlach διευθυντής έρευνών στο Cambridge.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι εικόνες που καταγράφηκαν στο βίντεο αποτελούν το αποτέλεσμα της ασυνήθιστης συνύπαρξης μιας αποικίας πουλιών που ζουν σε δέντρα και του πληθυσμού με τις μεγαλόσωμες χελώνες στο νησί Fregate τις Σεϋχέλλες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Έρχεται… lockdown για τους ανεμβολίαστους – Επιστροφή της μάσκας σε όλους τους χώρους