Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πέντε ορειβάτες νεκροί σε χιονοθύελλα στην ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης

Newsbomb

Πέντε ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους όταν βρέθηκαν εν μέσω ξαφνικής χιονοθύελλας στο όρος Ελμπρούς της Ρωσίας, που είναι το υψηλότερο της Ευρώπης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Τραγωδία με πέντε νεκρούς ορειβάτες σημειώθηκε στο όρος Ελμπρούς, το ψηλότερο σημείο της Ευρώπης, ενώ έκαναν αναρρίχηση σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 4800 μέτρων σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

Τα υπόλοιπα 14 μέλη της ομάδας διασώθηκαν στην κορυφή της οροσειράς του Καυκάσου όπου έπνεαν ισχυροί άνεμοι και επικρατούσε χαμηλή ορατότητα. Η θερμοκρασία έφθανε στους μείον 20 βαθμούς Κελσίου όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το περιφερειακό υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Μια γυναίκα πέθανε στην αγκαλιά ενός από τους οδηγούς, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Ντένις Αλίμοφ, ο οποίος βοήθησε στην οργάνωση της ανάβασης.

Ένας άλλος ορειβάτης έσπασε το πόδι του κατά την κατάβαση και η ομάδα αποφάσισε να χωριστεί σε τρεις ομάδες ανάλογα με το ποιος θα μπορούσε να πάει γρηγορότερα, δήλωσε ο Αλίμοφ στο TASS.

«Καθώς κατέβαιναν, άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν σε μία από τις ομάδες. Αλλά η απόφαση να χωριστούν ήταν σωστή, διαφορετικά ίσως να υπήρχαν περισσότερα θύματα», είπε ο Αλίμοφ προσθέτοντας ότι οι οδηγοί με την ομάδα.

Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται στην εντατική και η κατάστασή τους κρίνεται σταθερή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της δημοκρατίας Καμπαρντινο- Μπαλκάρια, Ρουστάμ Καλιμπάτοφ, μιλώντας στο δίκτυο «Russia-24»

Το όρος Έλμπρους – ένα ανενεργό ηφαίστειο- το οποίο έχει ύψος 5.642 μέτρα και βρίσκεται βόρεια των συνόρων με τη Γεωργία, είναι γνωστό για τις αιφνίδιες καιρικές αλλαγές και τις δύσκολες συνθήκες αναρρίχησης.

Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης του Eλμπρους, είπε ότι κατά μέσο όρο, 15 έως 30 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στο βουνό, κυρίως λόγω της έλλειψης προετοιμασίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Λήξη συναγερμού - Προσγειώθηκε με ασφάλεια το αεροπλάνο της Delta

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: Γι’ αυτό εγκατέλειψε τον Φιλιππίδη ο δικηγόρος του

The Voice: Ο διαγωνιζόμενος που έκανε την Έλενα Παπαρίζου να γυρίσει σε 3 δευτερόλεπτα