ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Θύελλα αντιδράσεων με βουλευτή της Λευκωσίας-Ευχήθηκε για την 28η Οκτωβρίου με AI φωτογραφία

Κύπρος: Θύελλα αντιδράσεων με βουλευτή της Λευκωσίας-Ευχήθηκε για την 28η Οκτωβρίου με AI φωτογραφία

Σάλος έχει προκληθεί με τη βουλευτή της Λεωκωσίας, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου η οποία ευχήθηκε για την 28η Οκτωβρίου με φωτογραφία τεχνητής νοημοσύνης - Είχε κάνει την ελληνική σημαία με τρεις ρίγες

Θύελλα αντιδράσεων έχει δημιουργηθεί από την ανάρτηση της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, Αναπληρώτριας Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προϋπολογισμού και Οικονομικών με την ανάρτηση που έκανε για την 28η Οκτωβρίου.

Η βουλευτής θέλησε να ευχηθεί για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ, ανεβάζοντας φωτογραφία στο Twitter... τεχνητής νοημοσύνης. Το παιδάκι δεν είναι πραγματικό αλλά δημιούργημα AI και ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι η ελληνική σημαία έχει σχεδιαστεί με τρεις ρίγες.

Στην ανάρτησή της η κ. Ερωτοκρίτου έγραψε: «Αθάνατο Ελληνικό πνεύμα! Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά στον απανταχού Ελληνισμό».

Ωστόσο δεν περίμενε ότι η φωτογραφία της θα ξεσήκωνε όπως ήταν φυσικό αντιδράσεις, αφού δεν πρόσεξε καν ότι δεν πρόκειται για αληθινή φωτογραφία αλλά προϊόν τεχνολογίας με ψευδή στοιχεία που προσβάλλουν την Εθνική Ημέρα.

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση στο «X» είχαν επικεντρωθεί στο πρόσωπο του παιδιού.