ΚΥΠΡΟΣ

O Πρόεδρος Χριστόφιας παρασημοφόρησε τον Ολυμπιονίκη Π. Κοντίδη

O Πρόεδρος Χριστόφιας παρασημοφόρησε τον Ολυμπιονίκη Π. Κοντίδη

Τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας απένειμε ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στον αργυρό Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα Παύλο Κοντίδη, σε ειδική τελετή στο προεδρικό μέγαρο.

Σήκωσε ψηλά στις νεανικές του πλάτες ολόκληρο τον κυπριακό λαό και την Κύπρο, τόνισε, στην ομιλία του ο κ. Χριστόφιας και σημείωσε πως η μεγάλη επιτυχία του Παύλου Κοντίδη να αναδειχθεί ως ο πρώτος Ολυμπιονίκης της Κυπριακής Δημοκρατίας «ήρθε να αναπτερώσει το ηθικό του κυπριακού λαού σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, η οποία δοκιμάζεται σε πολλούς τομείς».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα παραμείνει δίπλα σε όλους τους Κύπριους αθλητές και ανακοίνωσε ότι ο Παύλος Κοντίδης θα ενταχθεί στο πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, μέσω του οποίου θα στηριχθεί οικονομικά για τις σπουδές του.

Ο κ. Χριστόφιας συνεχάρη, επίσης, όλους τους Κύπριους αθλητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τονίζοντας ότι «όλοι τους είναι νικητές στην ψυχή και τις καρδιές μας».

Η παρασημοφόρηση του Παύλου Κοντίδη έγινε παρουσία πολιτικών, αθλητικών παραγόντων και άλλων επισήμων, ενώ είχε προηγηθεί ιδιαίτερη συνάντηση του Κύπριου ολυμπιονίκη και της οικογένειάς του με τον Πρόεδρο Χριστόφια.