ΚΥΠΡΟΣ

Ξένοι πωλούν ακίνητα στα Κατεχόμενα- περιοχή επικίνδυνη για επένδυση

Ξένοι πωλούν ακίνητα στα Κατεχόμενα- περιοχή επικίνδυνη για επένδυση

Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαβαντίς αφιερώνει σήμερα το κύριο θέμα της στο μεγάλο πλήγμα που δέχτηκε η οικοδομική βιομηχανία στα κατεχόμενα από τις ατασθαλίες των εργολάβων.

Όπως γράφει, κάπου 5000 αλλοδαποί που αγόρασαν ακίνητα στα Kατεχόμενα τα πουλούν και εγκαταλείπουν το νησί . Σε ιστοσελίδα, τα κατεχόμενα παρουσιάζονται ως περιοχή επικίνδυνη για επένδυση σε ακίνητα.

Γράφει ακόμη ότι περίπου δύο χιλιάδες αγοραστές ακινήτων έχουν διαφορές με τράπεζες και εργολάβους.

Το βιομηχανικό επιμελητήριο των κατεχομένων σε ανακοίνωση του αναφέρεται στην έκθεση που συνέταξε η επιτροπή βοήθειας που εδρεύει στην λεγόμενη πρεσβεία και η οποία αναφέρεται σε στοιχεία της οικονομικής κατάσταση του ψευδοκράτους.

Το «επιμελητήριο» αναφέρει ότι της έκθεσης αυτής θα έπρεπε να είχε προηγηθεί έκθεση των κατοχικών αρχών με βάση τα στατιστικά στοιχεία του ψευδοκράτους.

Αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση ότι στην έκθεση της «πρεσβείας» υπάρχουν σημεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή είναι ελλιπή.

Επικρίνεται το σημείο της έκθεσης που αναφέρει ότι οι Τ/κ παρεμβάλουν εμπόδια σε ξένα κεφάλαια για να αποφεύγουν τον ανταγωνισμό και διερωτάται το επιμελητήριο για ποια κεφάλαια που αφορούν την βιομηχανία, τουρισμό , εκπαίδευση κλπ γίνεται λόγος.

Καλείται η ψευδοκυβέρνηση να εφαρμόσει και στα κατεχόμενα τα ίδια μέτρα προστασίας που λαμβάνει η Τουρκία για τα προϊόντα της.