ΚΥΠΡΟΣ

Στεφάνου: Η Γερμανία έχει βάλει την Κύπρο στο στόχαστρο

Στεφάνου: Η Γερμανία έχει βάλει την Κύπρο στο στόχαστρο

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για την κυπριακή οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου δήλωσε ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται την Κύπρο και την οικονομία της με επιχειρήματα.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον χρόνο υπογραφής του κυπριακού μνημονίου ο κ. Στεφάνου είπε ότι «μεταδίδονται πράγματα που δεν ευσταθούν».

Ο γερμανικός Τύπος, υποστήριξε, «τα έχει με την Κύπρο, η οποία έχει μπει στο στόχαστρο, ως φορολογικός παράδεισος και δήθεν πλυντήριο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

«Όταν», σημείωσε ο Στέφανος Στεφάνου, «έχουμε τεκμηριώσει με θέσεις καταξιωμένων οργανισμών, όπως η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πέρυσι έκανε έλεγχο στην Κύπρο και την έχει αξιολογήσει με πολύ καλό βαθμό για την υιοθέτηση και εφαρμογή ευρωπαϊκών και διεθνών νομοθεσιών, κάποιοι επιμένουν να έχουν τη Λευκωσία στο στόχαστρο».

«Είναι φανερό», τόνισε, «ότι υπάρχουν σκοπιμότητες γι' αυτές τις άδικες επιθέσεις που δέχεται η Κύπρος από διάφορες κατευθύνσεις».

Για το ενδεχόμενο αυτές οι επιθέσεις να αποτελούν μέρος ευρύτερου σχεδίου, ώστε να μεταφερθούν επενδυτικά κεφάλαια από την Κύπρο σε άλλες χώρες, ο Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι αυτό πρέπει να ανησυχεί όλους και όχι μόνο την κυβέρνηση.