ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Οι πολίτες να εμπιστευθούν την Πολιτεία

Αναστασιάδης: Οι πολίτες να εμπιστευθούν την Πολιτεία

Στην ανάγκη όπως ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Πολιτεία, θωρακίζοντας τους θεσμούς με εντιμότητα, ακεραιότητα, ευσυνειδησία και εργατικότητα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μιχάλη Χριστοδούλου, ο οποίος ανέφερε ότι ο διορισμός του γίνεται υπό συνθήκες έκτακτης για τον τόπο και το λαό μας κατάστασης, «γενεσιουργός αιτία της οποίας δεν είναι παρά η ολιγωρία που διαχρονικά επιδείξαμε ως κράτος και ως κοινωνία έναντι συμπεριφορών που συνιστούσαν ασέβεια ή απαξίωση του Νόμου».

Σε ομιλία του στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε εξάλλου ότι σύντομα θα δημιουργηθεί το Διοικητικό Δικαστήριο, το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την εκδίκαση διοικητικών διαφορών, με σκοπό να αποφορτιστεί το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι ως πρώτο μέτρο θα ανακοινωθεί σύντομα η δημιουργία του Διοικητικού Δικαστηρίου, το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την εκδίκαση διοικητικών διαφορών.

Σκοπός, είπε, είναι να αποφορτιστεί το Ανώτατο Δικαστήριο, έτσι ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώνει το καθήκον του ως δευτεροβάθμιο δικαστικό Σώμα, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το διορισμό του.

πηγη icyprus