ΚΥΠΡΟΣ

Την Πέμπτη οι απολύσεις στις Κυπριακές Αερογραμμές

Την Πέμπτη οι απολύσεις στις Κυπριακές Αερογραμμές

Αποφεύγεται για την ώρα – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - η απεργία στις Κυπριακές Αερογραμμές, καθώς η εταιρεία δεν θα αποστείλει σήμερα επιστολές πλεονασμού σε 210 υπαλλήλους, αναμένοντας τη συνάντηση των Γραμματέων των συντεχνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ερχόμενη Πέμπτη.

Η εξέλιξη σημειώθηκε σε συνάντηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με αντιπροσωπείες των συντεχνιών. Ο πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, Ανδρέας Πιερίδης, δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και επεσήμανε ότι σήμερα θα δοθούν επιστολές πλεονασμού μόνο σε όσους θα αποχωρήσουν εθελοντικά (περίπου 60 με 70 εργαζόμενους). Ειπε επίσης, ότι διαφάνηκε πως υπάρχει τρόπος για άρση του αδιεξόδου, με το να δεσμευθούν οι συντεχνίες ότι οι πλεονασμοί θα έχουν ημερομηνία έναρξης την 17η Ιουνίου.

Η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε, θα συζητηθεί στις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, σύσκεψη των οποίων που πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε δηλώσεις το πρωί στο ΡΙΚ, χαρακτήρισε την κατάσταση των Κυπριακών Αερογραμμών, οριακή, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία έχει ξεπουλήσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία για να επιβιώσει. Εδώ και ένα χρόνο, είπε, λειτουργεί με στήριξη δεκάδων εκατομμυρίων.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων και της αλήθειας. Επεσήμανε ότι ο κρατικός αερομεταφορέας, μπορεί να λειτουργεί με το μισό προσωπικό και πρέπει να γίνουν κινήσεις ώστε να μην καταρρεύσει η εταιρεία.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε επίσης ότι είναι δεδομένο πως η εταιρεία πρέπει να λειτουργήσει με νέο πρόσωπο και ίσως σε νέα χέρια. Ανέφερε ακόμη ότι μελετούνται όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές, θα συζητηθεί σε συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, το συντομότερο δυνατό. Ο πρόεδρος της επιτροπής, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι η εταιρεία περνά πολύ κρίσιμη περίοδο.

Δυστυχώς, είπε, τα πράγματα δεν πάνε καλά και πρόσθεσε ότι μετά και την έκκληση των συντεχνιών, το θέμα θα συζητηθεί στην επιτροπή, το συντομότερο δυνατό. Δική μου έκκληση, είπε, είναι να μην ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις, προτού ενημερωθεί και η επιτροπή οικονομικών.

πηγη icyprus