ΚΥΠΡΟΣ

Επιστημονική μελέτη για τις αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών

Επιστημονική μελέτη για τις αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών

Όλα τα ενδεχόμενα για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών θα εξεταστούν από ειδικούς συμβούλους και θα αποφασιστούν βάσει επιστημονικής ανάλυσης και όχι προκαταλήψεων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του επικαιροποιημένου μνημονίου, στο οποίο γίνεται αναφορά για την είσπραξη εσόδων 1,4 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «αναφορικά με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, έχει ήδη τεθεί ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου πρόταση για την ετοιμασία μελέτης που θα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, όλες τις επιλογές κι όλες τις προοπτικές ενδεχόμενου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων- μετοχοποιήσεων». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη ειδικών συμβούλων για το ζήτημα αυτό.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα το ΑΚΕΛ εκφράζουν διαφωνίες για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και υποστηρίζουν ότι αυτοί οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντονη διαφωνία του ΑΚΕΛ για ιδιωτικοποιήσεις