ΚΥΠΡΟΣ

Εντονη διαφωνία του ΑΚΕΛ για ιδιωτικοποιήσεις

Εντονη διαφωνία του ΑΚΕΛ για ιδιωτικοποιήσεις

Την έντονη διαφωνία του ΑΚΕΛ με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου.

Ο κ. Σταύρος Ευαγόρου επισημαίνει πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη παγιδευμένη στη μέγγενη των ιδεολογικών της αγκυλώσεων και με άλλοθι τις απαιτήσεις της Τρόικα, που συμπίπτουν με τις πολιτικές θέσεις του Προέδρου, έχει ήδη προχωρήσει στην καταγραφή της κρατικής περιουσίας διορίζει σύντομα «εμπειρογνώμονα» ως ειδικό σύμβουλο για ιδιωτικοποιήσεις και μελετά διάφορα μοντέλα ιδιωτικοποιήσεων όπως π.χ. το πορτογαλικό.

«Χρησιμοποιώντας το σύνθημα «Ιδιωτικοποίηση ή χρεοκοπία», ενσπείρουν το φόβο, την ανησυχία, αλλά και την αμφιβολία ανάμεσα στους εργαζόμενους στους Ημικρατικούς οργανισμούς αλλά και στην κοινή γνώμη με στόχο να διευκολύνουν το «έργο» τους. Είναι όμως τοις πάσι γνωστό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ημικρατικών οργανισμών όχι μόνο δεν απειλείται με χρεοκοπία αλλά πραγματοποιεί και κέρδη, μεγάλο μέρος των οποίων εδώ και χρόνια καταλήγει στα κρατικά ταμεία».

Το ξεπούλημα οργανισμών κοινής ωφέλειας στον ιδιωτικό τομέα, θα οδηγήσει σε δραστική αύξηση της ανεργίας, αύξηση των τιμών των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποβάθμιση στην ποιότητα τους όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις στο εξωτερικό, πρόσθεσε. Κάλεσε δε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την κυβέρνηση να μπουν άμεσα σε διάλογο με το συνδικαλιστικό κίνημα και τα πολιτικά κόμματα και να μελετήσουν τις προτάσεις που υπέβαλαν προς την κυβέρνηση οι Πρόεδροι των Ημικρατικών οργανισμών, για ανάληψη από τους ίδιους τους Ημικρατικούς μέρους των οφειλών προς τη Τρόικα αντί του ξεπουλήματος εθνικού πλούτου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Ως ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Ευαγόρου, θα σταθούν δίπλα από τους Ημικρατικούς οργανισμούς και τους εργαζομένους, τους οποίους θα υπερασπιστούν με όλα τα νόμιμα μέσα.

πηγη ikypros

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΕΛ: Τι απαντά η κυβέρνηση στη Γερμανική Πρεσβεία

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αντιδρούν στο διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου

ΑΚΕΛ: Το μοντέλο της Κύπρου έγινε τελικά ο κανόνας στην ΕΕ