ΚΥΠΡΟΣ

Παιγνίδι γνώσεων στο facebook εγκαινιάζει η Αστυνομία Κύπρου

Παιγνίδι γνώσεων στο facebook εγκαινιάζει η Αστυνομία Κύπρου

Με σκοπό την εμπέδωση της οδικής συνείδησης στους νέους, η Αστυνομία Κύπρου εγκαινίασε σήμερα ένα ηλεκτρονικό παιγνίδι γνώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το παιγνίδι απευθύνεται σε νέους άνω των 16 χρόνων, είναι διαδραστικό, με ελκυστικά γραφικά και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας αλλά και να κερδίσουν δώρα.

Μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης για την παρουσίαση του ηλεκτρονικού παιγνιδιού, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είπε πως η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας προσέγγιση της Κυβέρνησης, η οποία αφορά τη συμφιλίωση των νέων με την Αστυνομία και την ανάπτυξη και εμπέδωση της οδικής συνείδησης στους νέους.

«Είναι μια πρωτότυπη πρωτοβουλία που απευθύνεται στους νέους ηλικίας 16-19 ετών, παίζοντας και μαθαίνοντας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί έναν μοντέρνο και ενδεδειγμένο τρόπο προσέγγισης», είπε.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι το παιγνίδι θα αναρτηθεί από σήμερα στο διαδίκτυο και για τους τρεις επόμενους μήνες οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και ταυτόχρονα να αποκτήσουν βασικές γνώσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς επίσης και να κερδίσουν κάποια δώρα, όπως ένα προστατευτικό κράνος, μια στολή μοτοσικλετιστή και άλλα δώρα. Πρόσθεσε ότι το παιγνίδι θα εξακολουθήσει να βρίσκεται κατά περιόδους στο διαδίκτυο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε στη συνέχεια ότι μέσα από το facebook, το μοντέρνο νέο τρόπο επικοινωνίας των νέων, «επιδιώκουμε να έρθουμε πιο κοντά σε αυτούς, να τους μιλήσουμε τη γλώσσα που σήμερα χρησιμοποιούν για να αντιληφθούν καλύτερα αυτά που θέλουμε να τους πούμε».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων και Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Τάσος Μητσόπουλος σημείωσε ότι «διαχρονικός στόχος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας είναι η άμεση προσέγγιση των νέων με διάφορα σύγχρονα, διαδραστικά μέσα και κατά κύριο λόγο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με απώτερο στόχο τη μείωση της εμπλοκής των νέων στα τροχαία ατυχήματα. Προσδοκούμε ότι με το ηλεκτρονικό παιγνίδι που έχει ετοιμαστεί θα καταφέρουμε να προσεγγίσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τη νεολαία μας», είπε.

Επεξηγώντας το παιγνίδι, ο κ. Μητσόπουλος είπε άτομα 16 και άνω θα έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο παιγνίδι και θα έχουν τη δυνατότητα να απαντούν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που ετοιμάστηκαν από το Τμήμα Τροχαίας και αφορούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και άλλα θέματα οδικής ασφάλειας, με στόχο την ανάπτυξη του γνωσιολογικού επιπέδου τους.

Τέλος, απευθυνόμενος στους νέους, είπε ωστόσο πως η ζωή δεν είναι παιγνίδι, αλλά ένα πολύτιμο δώρο που βρίσκεται στα δικά τους χέρια.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ