ΚΥΠΡΟΣ

Ενώπιον δικαστηρίου σήμερα ο Προέδρος του ΔΣ της CYTA

Ενώπιον δικαστηρίου σήμερα ο Προέδρος του ΔΣ της CYTA

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους, αναμένεται να προσαχθούν σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΤΗΚ Στάθης Κιττής, ο Γρηγόρης Σουρουλλάς υπάλληλος του Κτηματολογίου και ο Γιάννης Σουρουλλάς υπάλληλος της CYTA που συνελήφθησαν χθες για την υπόθεση της αγοραπωλησίας τ/κ γης στη Δρομολαξιά..

Για την υπόθεση εξακολουθεί να αναζητείται από την Αστυνομία ένα ακόμα άτομο, ο ΓΓ της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ - ΣΕΚ Ορέστης Βασιλείου. Οι συλλήψεις των τριών υπόπτων έγιναν με δικαστικά εντάλματα που εκδόθηκαν χθες ύστερα από μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο.

Και οι τέσσερις είναι ύποπτοι για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνομωσία προς καταδολίευση, απάτη, δεκασμό δημοσίου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψίας για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Ανακριτές της υπόθεσης μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης μετέβησαν χθες γύρω στις 11.30 το πρωί στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΤΗΚ όπου διενήργησαν έρευνες. Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι ο κ. Κιττής μεταφέρθηκε στο ΤΑΕ Αρχηγείου για ανακρίσεις. Μεταφέρθηκε επίσης ένα κιβώτιο με έγγραφα τα οποία η Αστυνομία παρέλαβε από το γραφείο του Προέδρου του ΔΣ της CYTA.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στη Λάρνακα, ο επιχειρηματίας και Πρόεδρος της ΑΛΚΗΣ Νίκος Λίλλης καθώς και 2 αξιωματικοί της αστυνομίας που κατά τον ουσιώδη χρόνο, υπηρετούσαν στην ΚΥΠ