ΚΥΠΡΟΣ

Aποσύρθηκε η προσφυγή για παύση του Σταυρινάκη από ΚΤΚ

Aποσύρθηκε η προσφυγή για παύση του Σταυρινάκη από ΚΤΚ

Την απόσυρση της προσφυγής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κατά της απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας να ανακαλέσει το διορισμό του Σπύρου Σταυρινάκη στη θέση του Υποδιοικητή της ΚΤΚ, αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤΚ.

Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο Διοικητής της ΚΤΚ Πανίκος Δημητριάδης, αλλά μειοψήφησε.

Έγκυρη πηγή που μίλησε στο ΚΥΠΕ για την απόφαση, είπε ότι «είναι αστείο υπό αυτές τις συνθήκες δύο θεσμοί του κράτους να βρίσκονται στα δικαστήρια».

Πρόσθεσε επίσης ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε άμεσα να αποσυρθεί η προσφυγή ήταν διότι ο Διοικητής της ΚΤΚ και ο κ. Σταυρινάκης είχαν τον ίδιο νομικό σύμβουλο. "Αυτό φάνηκε πάρα πολύ περίεργο", είπε.

Η ίδια πηγή εκτιμά ότι η απουσία Υποδιοικητή καλύπτεται από την παρουσία των δύο εκτελεστικών μελών του ΔΣ.

Αναφορικά με το θέμα του οίκου Alvarez & Marsal και την απαίτηση ότι όσο πιο ψηλές ήταν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών τόσο ψηλότερη προμήθεια για το οίκο, η πηγή δήλωσε ότι το συμβόλαιο της Α&Μ είχε δοθεί παλαιότερα και ότι το όλο θέμα είχε συζητηθεί και σε προηγούμενη συνεδρία.

"Ο Διοικητής μας είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και δεν χρωστάμε τίποτα, το ΔΣ είχε αποφασίσει ότι με κανένα τρόπο δεν θα ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα", ανέφερε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι αναμένεται γνωμάτευση που έχει ζητηθεί από το Νομικό Σύμβουλο της ΚΤΚ για το θέμα.

Στη χθεσινή συνεδρία συζητήθηκε επίσης και η πορεία του τραπεζικού τομέα και όλες οι εκκρεμότητες ενόψει της επόμενης καθόδου της Τρόικας, όπως διαβάζουμε στο Ikypros.gr.