ΚΥΠΡΟΣ

Εκποιήσεις: Σε προτάσεις νόμου τα ΟΧΙ της τρόικας (βίντεο)

Εκποιήσεις: Σε προτάσεις νόμου τα ΟΧΙ της τρόικας (βίντεο)

Σε προτάσεις νόμου οι οποίες θα κατατεθούν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και "που θα συνθέτουν δίχτυ ασφαλείας για την κυπριακή οικονομία την κύρια κατοικία και τις μικρές επιχειρήσεις" θέλουν να μετατρέψουν τα "όχι" της τρόικας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στις 18.00 το απόγευμα αναμένεται να συνέλθει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενσωματωθούν όλα τα ΝΑΙ της τρόικας στο επίμαχο νομοσχέδιο.

Αυτό αποφασίστηκε στη νέα κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, που συνήλθε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, για τον καθορισμό του τελικού πλαισίου των τροπολογιών στο νομοσχέδιο των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων.

Σε δηλώσεις μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι αύριο στις 10:00 θα συνέλθουν εκ νέου οι δύο επιτροπές για να εξετάσουν το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να εγκρίνει αργότερα το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο , καθώς και να εξετάσουν τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις τροπολογίες και τις προτάσεις νόμου που θα κατατεθούν στην Ολομέλεια του Σαββάτου.

«Παραμένουν όμως σε τρία τέσσερα σημαντικά ζητήματα βασικές διαφωνίες και όπως φαίνεται η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι ότι σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα η προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης και η διασύνδεση του πλαισίου αφερεγγυότητας με το νόμο των εκποιήσεων, θα προχωρήσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες που έχουν διαφορετικές απόψεις, με δικές τους εισηγήσεις, τροπολογίες ή και προτάσεις νόμου, έτσι ώστε να παρουσιαστούν όλα τα νομοσχέδια και όλες οι προτάσεις νόμου ως πακέτο την επερχόμενη Ολομέλεια για να ψηφιστούν», ανέφερε.

Σε παρατήρηση ότι οι τροπολογίες αυτές δεν γίνονται αποδεχτές από την Τρόικα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τι θα αποδεχθεί και δεν θα αποδεχθεί η Τρόικα.

«Ξέρω τι αποδεχόμαστε και τι δεν αποδεχόμαστε εμείς. Δεν αποδεχόμαστε να εφαρμοστεί η νέα διαδικασία των μαζικών εκποιήσεων χωρίς να υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας που θα προστατέψει την κυπριακή οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα κυπριακά νοικοκυριά», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «οι ανησυχίες μας παραμένουν όποιες και αν είναι οι αντιδράσεις απ' όπου και αν προέρχονται».

Διαβάστε επίσης

Εκποιήσεις: Αγώνας δρόμου στη Βουλή για τις τροπολογίες