ΚΥΠΡΟΣ

Εκποιήσεις: Αγώνας δρόμου στη Βουλή για τις τροπολογίες

Εκποιήσεις: Αγώνας δρόμου στη Βουλή για τις τροπολογίες

Νέα κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών θα πραγματοποιηθεί για τον καθορισμό του τελικού πλαισίου των τροπολογιών στο νομοσχέδιο των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων, ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία θα καθορίσει το μέλλον του.

Η τρόικα απάντησε χθες ότι αντιμετωπίζει θετικά έξι από τις τροπολογίες των κομμάτων και απορρίπτει κατηγορηματικά τέσσερις, μεταξύ των οποίων και τη διασύνδεση του νόμου για τις εκποιήσεις με το πλαίσιο αφερεγγυότητας και την αναστολή μέχρι το τέλος του χρόνου της εφαρμογής της νομοθεσίας. Οι δανειστές ζητούν άμεση ισχύ με την ψήφιση του νόμου.

Τα όχι της τρόικας

Η τρόικα απορρίπτει την προστασία της επαγγελματικής στέγης και δεν αποδέχεται τη συμπερίληψη τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις για προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν αποδέχεται διαγραφή υπολοίπου δανείου και απαλλαγή των εγγυητών, σε περίπτωση εκποίησης ακινήτου. Θεωρεί ότι το θέμα δεν αφορά το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις και θα μπορούσε να ρυθμιστεί με το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Απορρίπτει, εξάλλου, κατηγορηματικά την κατηγοριοποίηση δανείων και ελέγχου του ρυθμού των εκποιήσεων από την Κεντρική Τράπεζα, με αποτέλεσμα να συγκρατούνται οι τιμές ακινήτων.


ΠΗΓΗ sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Αναστασιάδης: Στη Ν. Υόρκη για το ΣΑ στο ΟΗΕ-Πιθανή συνάντηση με Έρογλου