ΚΥΠΡΟΣ

Στις 25/9 ξανά στην Ολομέλεια οι 2 νόμοι για εκποιήσεις

Στις 25/9 ξανά στην Ολομέλεια οι 2 νόμοι για εκποιήσεις

Στη Ολομέλεια της βουλής προς ψήφιση θα τεθούν στις 25 Σεπτεμβρίου, εκ νέου τα δύο νομοθετήματα για τις εκποιήσεις, τα οποία ενέκρινε η Βουλή και στη συνέχεια αναπέμφθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο νομοθετήματα αφορούν στον περί εργασιών πιστωτικών ιδρυμάτων (τροποποιητικός νόμος του 2014) και στον περί της Κεντρικής Τράπεζας (τροποποιητικός νόμος του 2014).

Οι λόγοι της αναπομπής των δύο νομοθετημάτων συζητήθηκαν σήμερα σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Βουλευτές εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, γιατί ο Πρόεδρος ανέπεμψε τους νόμους για μη συνταγματικούς λόγους.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απορρίπτουν τους λόγους που επικαλείται ο Πρόεδρος για την αναπομπή των δύο νομοθετημάτων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας ούτε προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Επικρατέστερο σενάριο, πάντως, είναι το ότι η Ολομέλεια στις 25 Σεπτεμβρίου θα απορρίψει τις 2 αναπομπές και θα ψηφίσει εκ νέου τα δύο νομοθετήματα, ρίχνοντας το μπαλάκι στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος θα πρέπει να αποφάσισει αν θα τα υπογράψει ή αν θα τα στείλει στο Ανώτατο.


ΠΗΓΗ sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Σύμβουλος ΓΓ του ΟΗΕ: H κατάθεση προτάσεων από τις δύο πλευρές έχουν ολοκληρωθεί