ΚΥΠΡΟΣ

Σε ισχύ ν/σ για δόσεις καθυστερημένων τελών κυκλοφορίας

Σε ισχύ ν/σ για δόσεις καθυστερημένων τελών κυκλοφορίας

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών υπενθυμίζει τους πολίτες ότι ο νόμος που δίνει τη δυνατότητα σε κατόχους οχημάτων που οφείλουν καθυστερημένα τέλη κυκλοφορίας να τα καταβάλουν σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας δεν καταβάλλονται καθυστερημένα τέλη κυκλοφορίας «σε περίπτωση που το όχημα ήταν καταστρεμμένο, διαλυμένο ή άλλως πως αδύνατο να κυκλοφορήσει και ο ιδιοκτήτης του δεν προέβη σε δήλωση ακινητοποίησης του οχήματος του στον Έφορο Μηχανοκινήτων Οχημάτων, ούτε κατέχει πιστοποιητικό καταστροφής, και νοουμένου ότι προσκομίζει στον Έφορο σχετική ένορκη δήλωση που παρέχεται στο Δικαστήριο, στην οποία δηλώνεται η προαναφερόμενη κατάσταση του οχήματος».

Σημειώνεται ότι, «ιδιοκτήτης οχήματος, ο οποίος προβαίνει σε ψευδή ένορκη δήλωση, είναι ένοχος αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις €5.000 ή και στις δύο αυτές ποινές».

Επιπλέον δεν καταβάλλονται καθυστερημένα τέλη κυκλοφορίας σε περίπτωση που «το όχημα αποξενώθηκε από τον ιδιοκτήτη του, χωρίς να γίνει μεταβίβαση αυτού στον κάτοχο, νοουμένου ότι η αποξένωση δύναται να αποδειχθεί με βάση στοιχεία που θα ικανοποιούν τον Έφορο».

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία ημερομηνία για την υποβολή αίτησης για καταβολή καθυστερήσεων τελών με δόσεις, είναι η 28η Φεβρουαρίου 2015.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα του Τμήματος ή στα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών ή σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) ή στα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.
Η καταβολή των δόσεων για όσους έχουν υποβάλει ή θα υποβάλουν την πιο πάνω αίτηση θα αρχίσει την 1η Μαρτίου 2015, αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις