ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Είμαστε έτοιμοι να βρούμε διεξόδους

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Είμαστε έτοιμοι να βρούμε διεξόδους

Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι, να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, να τις διαχειριστούμε και να βρούμε διεξόδους, όπως έχουμε ήδη πράξει, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

"Οι μηχανές της οικονομίας είχαν σβήσει και η οικονομία έφτασε στο χείλος της κατάρρευσης, όμως τη χρονιά που πέρασε είχαμε πρόοδο σε όλους τους τομείς. Δεν λέω ότι ξεπεράσαμε τα προβλήματα. Σταθεροποιήθηκε η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης. Η σταθερότητα, που είναι συνυφασμένη με εμπιστοσύνη, είναι το πιο σημαντικό συστατικό για την ανάκαμψη", πρόσθεσε.

Έχουμε πρόβλημα υπερδανεισμού, που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Παρενέργεια είναι η δυσκολία κάποιων να εξυπηρετήσουν το δανεισμό τους, είπε.

Εξακολουθούμε, σημείωσε, να ξοδεύουμε περισσότερα ως κράτος, από όσα εισπράττουμε.

Τόνισε παράλληλα την ανάγκη, η Κύπρος να συνεχίσει να ακολουθεί την πορεία οικονομικής εξυγίανσης. Ανέφερε δε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιβάλει νέους φόρους.

Σε σχέση με τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι η προσπάθεια εστιάζει στην διάσωση της εταιρείας και όχι στη δημιουργία νέας εταιρείας.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις