ΚΥΠΡΟΣ

Σοκαρισμένοι οι Κύπριοι σκιτσογράφοι για το μακελειό στο Παρίσι (vid)

Σοκαρισμένοι οι Κύπριοι σκιτσογράφοι για το μακελειό στο Παρίσι (vid)

Σοκαρισμένοι οι Κύπριοι σκιτσογράφοι από το μακελειό κορυφαίων συναδέλφων τους στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το φάντασμα της ισλαμικής τρομοκρατίας και βαρβαρότητας πλανάται πάνω από την Ευρώπη, μετά τη χθεσινή εν ψυχρώ δολοφονία κορυφαίων σκιτσογράφων και δημοσιογράφων στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» από τζιχαντιστές στην "καρδιά" του Παρισιού.

Σοκαρισμένοι οι Κύπριοι σκιτσογράφοι παρακολουθούν τις εξελίξεις, καταδικάζοντας, ταυτόχρονα, τόσο το γεγονός, όσο και την κατάργηση δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας.

''Όταν θέλεις να δεις τη δημοκρατία μιας χώρας, συνήθως βλέπεις την ανοχή και την ελευθερία που δίδεται στους σκιτσογράφους... τι έκαναν οι άνθρωποι; Δεν δέχτηκαν να μη δημοσιεύσουν, χάρη της ελευθερίας του τύπου. Ήταν δηλαδή υπέρμαχοι της ελευθερίας τους τύπου. Ο φανατισμός έφερε αυτό το αποτέλεσμα'', δήλωσε ο γνωστός σκιτσογράφος Γιώργος Μιτίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντρέας Μαυρογένης, ο οποίος μέσω ενός σημερινού του σκίτσου απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο βάφτηκε με αίμα η χθεσινή μέρα, στέλλοντας, συνάμα, το μήνυμα ότι κάθε εγκληματική ενέργεια πρέπει να σταματήσει.

''Είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα, σίγουρα κάθε άνθρωπος έχει καταδικάσει αυτή την ενέργεια... Πρέπει να μάθουμε πλέον να σεβόμαστε τη γνώμη, την άποψη, όχι μόνο του κάθε καλλιτέχνη και της τέχνης ευρύτερα, αλλά και των μηνυμάτων".

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις