ΚΥΠΡΟΣ

ΕΔΕΚ για Κυπριακό: «Oι λόγοι αποχώρησης από τις συνομιλίες δεν έχουν αρθεί»

ΕΔΕΚ για Κυπριακό: «Oι λόγοι αποχώρησης από τις συνομιλίες δεν έχουν αρθεί»

«Η επιστροφή στις συνομιλίες δεν μπορεί να συνδέεται μόνο με την αποχώρηση του Μπαρμπαρός και τη λήξη της τουρκικής navtex» επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις του, αφού ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ επιθυμεί το συντομότερο δυνατό την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό, που να στηρίζεται στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και να κατοχυρώνει σε ολόκληρη την επικράτεια τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών.

Επίσης, επεσήμανε ότι μια τέτοια λύση μπορεί να προκύψει μέσω διακοινοτικού, αφενός, διαλόγου για την εσωτερική πτυχή και την παράλληλη και ταυτόχρονη, αφετέρου, σύγκληση διεθνούς διάσκεψης με τη σωστή σύνθεση για την εξωτερική πτυχή.

«Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι οι λόγοι αποχώρησης από το τραπέζι των συνομιλιών δεν έχουν αρθεί. Η επιστροφή στις συνομιλίες δεν μπορεί να συνδέεται μόνο με την αποχώρηση του Barbaros και τη λήξη της Navtex» δήλωσε, υποδεικνύοντας πως η επανέναρξη των συνομιλιών πρέπει επιπρόσθετα να συνδέεται με την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία και την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε με την υπογραφή της ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούν την Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις