ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Έκκληση για λύση από Κύπριους και Τουρκοκύπριους

Κυπριακό: Έκκληση για λύση από Κύπριους και Τουρκοκύπριους

Έκκληση στους δύο ηγέτες να εργαστούν με καλή θέληση για μια δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή λύση το συντομότερο, που θα επανενώνει τον λαό και τη χώρα, απευθύνουν ε/κ και τ/κ συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Προσθέτουν ότι η ενδεχόμενη επανέναρξη των συνομιλιών θέτει ενώπιον τους το καθήκον της εντατικοποίησης των κοινών δράσεων μεταξύ των ε/κ και τ/κ εργαζομένων και ταυτόχρονα της εντατικοποίησης του αγώνα ενάντια στον εθνικισμό, σωβινισμό και την διαίρεση.

Σε Κοινή Διακήρυξη για την φετινή Πρωτομαγιά, οι οργανώσεις ΠΕΟ, Dev-is, KTAMS, KTOS, KTOEOS, BES και KOOP-SEN αναφέρουν ότι η Πρωτομαγιά του 2015 βρίσκει τους εργαζόμενους στον τόπο αντιμέτωπους με σημαντικά γεγονότα.

Όπως αναφέρεται, στον κοινωνικοοικονομικό τομέα τόσο οι ε/κ όσο και οι τ/κ εργαζόμενοι βιώνουν τα αποτελέσματα των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

«Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειες της, αναδεικνύουν ακόμα πιο καθαρά τα κοινά ταξικά συμφέροντα ε/κ και τ/κ εργαζομένων και την ανάγκη εντατικοποίησης των αγώνων και της αλληλεγγύης των εργαζομένων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας και της κατάργησης των κατακτήσεων των εργαζομένων» προστίθεται.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέρουν εξάλλου ότι μέσα στις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, «η λύση του Κυπριακού και η επανένωση της χώρας και του λαού μας συνεχίζει να παραμένει κορυφαία προτεραιότητα και επείγουσα ανάγκη».

Προσθέτουν ότι ο δρόμος των συνομιλιών είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε ειρηνική και συμφωνημένη λύση, ενώ δηλώνουν δεσμευμένες στην προσπάθεια για λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα, όπως αυτή έχει περιγραφεί στις σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Στην Κοινή Διακήρυξη, καλούνται οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν γύρω από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να αγωνιστούν, μεταξύ άλλων, ενάντια στα μνημόνια της Τρόικας και της Τουρκίας, στις πολιτικές λιτότητας και τη λύση του Κυπριακού.

Αναφέρεται τέλος ότι ο φετινός κοινός Πρωτομαγιάτικος Γιορτασμός των οργανώσεων, που είναι μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου και ώρα 7.00 μμ. στη Νεκρή Ζώνη, απέναντι από το Λήδρα Πάλλας.

Θα προηγηθούν προσυγκεντρώσεις και πορείες προς το χώρο που θα πραγματοποιηθεί η κοινή εκδήλωση.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις