ΚΥΠΡΟΣ

Πτώση θερμοκρασίας στην Κύπρο-Φεύγει η σκόνη

Πτώση θερμοκρασίας στην Κύπρο-Φεύγει η σκόνη

Ευχάριστα τα νέα από την Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Κύπρο.

Η σκόνη σιγά – σιγά φεύγει και από την Κυριακή το θερμόμετρο κατέβει αισθητά.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα σκόνης, για το οποίο τις τελευταίες μέρες γίνεται ιδιαίτερος λόγος, δεν θα υπάρξει, ενώ από τη Δευτέρα και Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Μετεωρολόγoς , Παναγιώτης Μιχαήλ, δήλωσε πως υπάρχει ακόμα αρκετή σκόνη στην περιοχή, με το φαινόμενο να είναι πιο έντονο σήμερα στην περιοχή της Λεμεσού.

Όπως είπε ο κ. Μιχαήλ η Λεμεσός καταγράφει σήμερα γύρω στα 350 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ στην περιοχή Λευκωσίας έχουμε γύρω στα 200 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην περιοχή Λάρνακας είναι κάπως καλύτερη, ωστόσο, σημείωσε πως η σκόνη που υπάρχει ανατολικά μπορεί να ξανάρθει ανά πάσα στιγμή από οποιοδήποτε άνεμο.

Για την περιοχή Αμμοχώστου, ανέφερε πως είναι η πρώτη περιοχή που επηρεάστηκε από το φαινόμενο και είναι η τελευταία που θα καθαρίσει, γιατί η πηγή της σκόνης είναι ανατολικά, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα αργά το απόγευμα και σε εκείνες τις περιοχές να υπάρξει μια πιο καλή κατάσταση.

πηγη ikypros

Σχετικές ειδήσεις