ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κυπριακή Βουλή δύο σημαντικά νομοσχέδια για την οικονομία

Στην Κυπριακή Βουλή δύο σημαντικά νομοσχέδια για την οικονομία

Σημαντικά νομοσχέδια που αφορούν την περαιτέρω προώθηση της κυπριακής οικονομίας ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε δύο σημαντικά νομοσχέδια.

Το πρώτο ρυθμίζει το θεσμό της χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), που είναι ένας θεσμός που ουσιαστικά απουσίαζε από την κυπριακή οικονομία, και με την προώθηση αυτού του νομοσχεδίου. που θα καθορίζει το πλαίσιο, συμπληρώνεται ένα κενό και θα προσφέρονται νέες ευκαιρίες σε ένα αριθμό τομέων της οικονομίας μας. Είναι ένα σημαντικό βήμα και θα ήθελα να καλέσω τη Βουλή να το εντάξει στις προτεραιότητες της».

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για «κάτι που θα διευκολύνει οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας».

Αναφερόμενος στο δεύτερο νομοσχέδιο, ο κ. Υπουργός είπε ότι «αφορά το καινούριο πλαίσιο ρύθμισης και εποπτείας του τομέα των ασφαλειών. Είναι εναρμονιστικό ως προς τη νέα ευρωπαϊκή Οδηγία τη γνωστή φερεγγυότητα 2 (solvency 2). Θεωρούμε τον τομέα των ασφαλειών ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό τομέα για την οικονομία μας με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και, χωρίς αμφιβολία, η θέσπιση αυτού του νέου πολύ πιο λεπτομερούς και αξιόπιστου πλαισίου λειτουργίας και εποπτείας θα συμβάλει».

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις