ΚΥΠΡΟΣ

Ο Moody's αναβάθμισε την Κύπρο δύο βαθμίδες στο Β1

Ο Moody's αναβάθμισε την Κύπρο δύο βαθμίδες στο Β1

Σε αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες, στο “B1" ,από “Β3”, της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's.

Επίσης, ο Moody's έθεσε σε σταθερό ορίζοντα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, ενώ επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου στο NP (Not-Prime).

Ο οίκος επικαλείται ως κύριο λόγο της αναβάθμισης την ταχύτερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία και την προσδοκία ότι ο τομέας των εξαγωγών θα συνεχίσει να επιδεικνύει ανθεκτικότητα και θα ενισχυθεί τώρα από την αύξηση της εγχώριας ζήτησης.

Δεύτερος λόγος, σύμφωνα με τον Moody's, για την αναβάθμιση της Κύπρου είναι η σταθερή υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων λόγω της αυστηρής εφαρμογής του προϋπολογισμού και καλύτερων από τις αναμενόμενες επιδόσεις στην οικονομική ανάπτυξη. Κατά συνέπεια, ο οίκος αναμένει ότι από αυτό το έτος ο λόγος ως προς το ΑΕΠ του δημόσιου χρέους θα αρχίσει να μειώνεται.

Η αναβάθμιση από τον Moody's ακολουθεί την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τους δύο άλλους μεγάλους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, Fitch και Standard and Poor's στις 23 Οκτωβρίου και 25 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, αντίστοιχα. Ο οίκος Moody's διατηρούσε την Κύπρο στη βαθμίδα “B3” με σταθερό ορίζοντα από τις 14 Νοεμβρίου του 2014.
Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις