ΚΥΠΡΟΣ

Ταλάτ: Mεγάλη πολιτική κρίση λόγω νερού

Ταλάτ: Mεγάλη πολιτική κρίση λόγω νερού

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ τοποθετείται απαισιόδοξα τονίζοντας ότι διακυβεύεται το μέλλον της «διακυβέρνησης», εξαιτίας της μεγάλης κρίσης στο ζήτημα της διαχείρισης του νερού.

Σύμφωνα με τον έμπειρο Τουρκοκύπριο πολιτικό, η κρίση στο ζήτημα της διαχείρισης του νερού τείνει να λάβει μεγάλες, απρόβλεπτες διαστάσεις.

Η τουρκική πλευρά επιθυμεί να δει αυτό το νερό να διαχειρίζεται από μία τουρκική ιδιωτική εταιρία. Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν αποδέχεται αυτή την πρόταση και αντιπροτείνει τη δημιουργία ενός είδους τουρκοκυπριακού συνεταιρισμού, ο οποίος θα αναλάβει το δύσκολο έργο της διαχείρισης του νερού.

Από την άλλη, στάθηκε και στις πιέσεις που δέχεται το οικονομικό επιτελείο, λόγω της μη εφαρμογής του νέου οικονομικού πρωτοκόλλου.

Η συγκυβέρνηση αντιμέτωπη με αφόρητες πιέσεις

«Δεν μιλώ μονάχα για το αν θα πληρωθεί ο 13ος μισθός ή όχι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ταλάτ, υπενθυμίζοντας ότι εξαιτίας της μεγάλης κρίσης δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο οικονομικό πρωτόκολλο, το οποίο υπεγράφη με την τουρκική κυβέρνηση. Αυτή η εξέλιξη αφήνει σε πολύ δύσκολη θέση την τουρκοκυπριακή πλευρά στο οικονομικό πεδίο.

Και εξαιτίας αυτών των μεγάλων πιέσεων, ο κ. Ταλάτ θεωρεί ότι το μέλλον της «συγκυβέρνησης» πλέον είναι αβέβαιο.

«Δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρουμε να αντισταθούμε σε αυτές τις πιέσεις μαζί με τον συνεργάτη μας στο κυβερνητικό σχήμα» τονίζει ο κ. Ταλάτ.

ΠΗΓΗ kathimerini.com.cy

Σχετικές ειδήσεις