ΚΥΠΡΟΣ

Cyprus Times: «Ακήρυκτος» πόλεμος... στον υπόκοσμο της Λευκωσίας

Cyprus Times: «Ακήρυκτος» πόλεμος... στον υπόκοσμο της Λευκωσίας

Ο πόλεμος μεταξύ των δύο φατριών της Λευκωσίας μαινόταν εδώ και καιρό, με εκατέρωθεν απειλές και προειδοποιήσεις ακόμα και μέσω Facebook και το «χτύπημα» ήταν θέμα χρόνου.

Ενήμερη για τη «δράση» των μελών των δύο φατριών ήταν όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και η αστυνομία, στην οποία σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και με διαφορετικό τρόπο, προσέφυγαν και οι δύο πλευρές, εκφράζοντας φόβους για επικείμενο «χτύπημα».

Και επιστολή ενώπιον των αρχών...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Cyprus Times, ο αρχηγός της μίας εκ των δύο φατριών, μέλος της οποίας ήταν κατά το παρελθόν και το 23χρονο θύμα, απέστειλε επιστολή ημερομηνίας 31 Νοεμβρίου στην ηγεσία της αστυνομίας, μέσω της οποίας εξέφραζε τις ανησυχίες του για επικείμενο «χτύπημα» καλώντας παράλληλα τα μέλη της δύναμης να λάβουν μέτρα και να αποτρέψουν ενδεχόμενο νέο αιματοκύλισμα.

Όλο το χρονικό της ενέδρας θανάτου στον «Τρέλα»... Φόντο ο υπόκοσμος

Η νεκροτομή «έδειξε» το μένος του εκτελεστή... Περπατούσε και «χτυπούσε»!
Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές μέσω της επιστολής ο δικηγόρος του «αρχηγού» της συγκεκριμένης φατρίας «υπενθύμισε» την αστυνομία ότι οι ανακριτές που διερευνούσαν την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε σε βάρος του πελάτη του τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι επίδοξοι δολοφόνοι τον «χτύπησαν» με ρουκέτα, τον είχαν ενημερώσει κατ’ επανάληψη ότι στην υπόθεση πιθανόν να εμπλέκεται πρόσωπο που γνώριζε τις κινήσεις του. Και αυτό προέκυπτε από τον τρόπο δράσης και διαφυγής τους.

Ως εκ τούτου, ο 23χρονος «Τρέλας» που άνηκε στη συγκεκριμένη φατρία κατά την περίοδο της διάπραξης της απόπειρας φόνου, θα μπορούσε να γνωρίζει για τις μετακινήσεις του «αρχηγού» και για τα μέτρα αυτοπροστασίας που λάμβανε. Γι’ αυτό ο δικηγόρος, μέσω της επιστολής του, ενημέρωσε την αστυνομία καταγγέλλοντας παράλληλα ότι με αναρτήσεις στην προσωπική σελίδα του 23χρονου στο Facebook καταγράφονταν απειλές σε βάρος του.

Μάλιστα όπως μας ανέφερε αστυνομική πηγή, ο «αρχηγός» ενημέρωσε την αστυνομία ότι κάτω από τις αναρτήσεις του 23χρονου υπάρχουν σχόλια από τον ένα εκ των δυο προσώπων που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για την απόπειρα φόνου σε βάρος του, ο οποίος και επικροτούσε. Επίσης σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η ηγεσία της αστυνομίας, ενημερώνεται μέσω της επιστολής ότι ο «αρχηγός» της συγκεκριμένης φατρίας δεχόταν και απειλητικά μηνύματα στο κινητό του δείχνοντας ως αποστολέα τον 23χρονο.

Μαζί με την επιστολή ο δικηγόρος του εν λόγω προσώπου παρέδωσε σε αρχείο όλες τις αναρτήσεις του 23χρονου καλώντας την αστυνομία από τη μια να λάβει μέτρα και από την άλλη να διερευνήσει τα στοιχεία.

Ωστόσο μετά την επιστολή δεν κλήθηκε για κατάθεση ή για περεταίρω εξετάσεις ο «αρχηγός» της φατρίας παρά το γεγονός ότι έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των αρχών.

Είχε εκφράσει φόβους και ο 23χρονος...

Στην αστυνομία είχε προσφύγει, πριν από λίγο χρονικό διάστημα και το 23χρονο θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης που διαπράχθηκε τα ξημερώματα στη Λευκωσία, ισχυριζόμενο ότι δεχόταν απειλές κατά της ζωής του.

Τα δύο αυτά γεγονότα επιβεβαιώνουν πλήρως ρεπορτάζ της Cyprus Times, στο οποίο αναφέρεται ότι οι πληροφορίες για άγριο πόλεμο μεταξύ των φατριών της πρωτεύουσας είχαν τεθεί εδώ και καιρό ενώπιον των αρχών. Γεγονός, που επιβεβαίωσε με του δηλώσεις και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Δημήτρης Δημητρίου. Ωστόσο, ο κύριος Δημητρίου υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες ότι ανάμεσα στους «στόχους» ήταν και ο 23χρονος. Ωστόσο το νέο «χτύπημα» δεν αποφεύχθηκε και ένας νέος κύκλος αίματος άνοιξε.

Σχετικές ειδήσεις