ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Το 2016 χρονιά για μια επανενωμένη πατρίδα

Αναστασιάδης: Το 2016 χρονιά για μια επανενωμένη πατρίδα

Ευχες για μια πατρίδα ελεύθερη και επανενωμένη, σε ένα σύγχρονο κράτος που θα εγγυάται τη σταθερότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη και την ευημερία των πολιτών του, απευθύνει μεταξύ άλλων στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος προβαίνει σε απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και απευθύνει θερμή έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις και τα οργανωμένα σύνολα των εργαζομένων για συνέχιση των πολιτικών ευθύνης που θα διασφαλίσουν την ευημερία του λαού.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, δηλώνει ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει μία σειρά μεταρρυθμίσεων "προκειμένου να καταστήσουμε το κράτος μας ακόμη πιο αξιόπιστο, ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας".

Το 2016 επισημαίνει ο Πρόεδρος χωρίς λέγει να δημιουργεί ανεδαφικές προσδοκίες, μπορεί να αποτελέσει την χρονιά που θα δώσει τέλος στην απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση με την απαλλαγή του τόπου από την κατοχή και την επανένωση της πατρίδας μας.

Διαβεβαιώνει παράλληλα πως η δική του επιδίωξη δεν είναι μία λύση που θα δημιουργεί νικητές και θα αφήνει ηττημένους. "Κοινή επιθυμία θα πρέπει να είναι η δημιουργία μίας κοινής πατρίδας που μέσα από τον θεσμικά κατοχυρωμένο αλληλοσεβασμό των πολιτών της, θα δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας και ευημερίας και θα λειτουργεί ως παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης ανεξάρτητα εθνικής καταγωγής ή θρησκευτικής πίστης".

sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις