ΚΥΠΡΟΣ

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο την Τρίτη του Τ. Πιτέλα

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο την Τρίτη του Τ. Πιτέλα

Επίσημη επίσκεψη στη Κύπρο, πραγματοποιεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ( 22 και 23 Μαρτίου) ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης δήλωσε ότι "η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένη με τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης" και ότι θεωρεί τη διαδικασία των συνομιλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, "ως πραγματική ευκαιρία για συνολική λύση του προβλήματος".

Ο κ. Πιτέλα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και τον Υπουργό των Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Θα έχει επίσης ξεχωριστές συναντήσεις με τους Προέδρους της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, εκπροσώπους των δύο κομμάτων που ανήκουν στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών-παρουσία των Ευρωβουλευτών Δημήτρη Παπαδάκη και Κώστα Μαυρίδη.

Από τουρκοκυπριακής πλευράς, ο κ. Πιτέλα θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και με τον πρόεδρο του ρεπουμπλικανικού τουρκικού κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Λευκωσία (Τρίτη 22/3 ώρα 19.00, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αγλατζιά) με θέμα ΕΕ : εσωτερικές κ εξωτερικές προκλήσεις

Σχετικές ειδήσεις