MEDIA

Spiegel: Καθυστέρησε το πρόγραμμα σιτισμού στα σχολεία

Spiegel: Καθυστέρησε το πρόγραμμα σιτισμού στα σχολεία

Το νέο πρόγραμμα σιτισμού στα σχολεία, παιδιών απόρων οικογενειών, σχολιάζει σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε σχολιάσει τα περιστατικά λιποθυμιών παιδιών σε σχολεία ως λαϊκίστικη προπαγάνδα, "τώρα όμως διανέμονται δωρεάν κουπόνια τροφίμων σε άπορες οικογένειες".

Επισημαίνει ότι τα τρόφιμα θα προσφέρονται μέσω κουπονιών τα οποία θα «εξαργυρώνονται» στα κυλικεία και θα περιλαμβάνουν υγιεινές τροφές, όπως γάλα, μπισκότα με δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς κ.λπ.

Είναι δε επικριτικό ως προς την καθυστέρηση της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι παρότι δέχεται επί μήνες πίεση να δράσει, θεώρησε ότι επρόκειτο για λαϊκιστική προπαγάνδα των συνδικαλιστών λόγω των μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο αριμθός των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας αυξάνεται γρήγηορους ρυθμούς, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στις μειώσεις που υπέστησαν στους μισθούς τους οι εκπαιδευτικοί.

Καταγράφει χαρακτηριστικά την περίπτωση ενός εκπαιδευτικού, τα ετήσια εισοδήματα του οποίου έπεσαν από τις 20.000 στις 12.000 ευρώ.

Το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα πρέπει να αυξηθεί κατά 15 δισ. ευρώ, ενώ στέκεται στην προσπάθεια της γερμανίδα καγκελαρίου Μέρκελ να περιορίσει τη ζημιά στην Ελλάδα με το διορισμό επιτρόπου επί των δημοσιονομικών.