MEDIA

Εκλογές 2023: Εκπομπές «κόβονται», κι άλλες έρχονται

Εκλογές 2023: Εκπομπές «κόβονται», κι άλλες έρχονται

Οι εθνικές εκλογές φέρνουν σημαντικές αλλαγές στη μικρή οθόνη

Η ώρα των εθνικών εκλογών πλησιάζει, καθώς την 21η Μαϊου ο ελληνικός λαός οδηγείται στις κάλπες για να αναδείξει τη νέα κυβέρνηση. Μία τόσο σημαντική στιγμή για τη χώρα δεν θα μπορούσε παρά να καλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια από τα τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι, θα δούμε κάποιες αλλαγές στον προγραμματισμό των σταθμών, κυρίως στον ΣΚΑΪ και στον ALPHA.

Για την ακρίβεια, την Παρασκευή 19 Μαϊου δεν θα βγει στον αέρα το «Πρωινό Μας» με τη Φαίη Σκορδά. Ο ΣΚΑΪ, ένας σταθμός που έχει θεωρηθεί η ναυαρχίδα της ενημέρωσης, διαμορφώνει διαφορετικά το πρόγραμμά του και βγάζει εκτός την ψυχαγωγία. Δημήτρης Οικονόμου και Άκης Παυλόπουλος θα κρατήσουν τα ηνία, ως είθισται, του μαγκαζίνο «Σήμερα» στις 06.00 ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν οι «Αταίριαστοι» στις 09.40. Ο Γιάννης Ντσούνος και ο Χρήστος Κούτρας μετακομίζουν… πιο νωρίς για να μεταφέρουν τα όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή. Μία ακόμη τροποποίηση έρχεται στη μεσημεριανή ζώνη, καθώς δεν θα προβληθεί το «Καλό Μεσημεράκι» του Νίκου Μουτσινά. Τη θέση του θα καλύψει ένα διευρυμένο μεσημβρινό δελτίο, με ρεπορτάζ και θέματα από το στρατηγείο του κάθε κόμματος.

Στη συχνότητα του ALPHA, το Σάββατο 20 Μαϊου, μία ημέρα πριν από τις εκλογές δηλαδή, δεν θα κρατήσει παρέα στους τηλεθεατές ο Νίκος Κοκλώνης με το «Just the 2 of us».

Παράλληλα, όλα τα κανάλια ετοιμάζουν ειδικές εκπομπές στη βραδινή ζώνη με επίκεντρο τις εκλογές. Χαρακτηριστικά, ο ΣΚΑΪ, την Πέμπτη 18 του μήνα, θα προβάλλει στις 21.00 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ιστορίες εκλογών». Πρόκειται για το πρώτο σκέλος ενός πρότζεκτ που καταγράφει τον κύκλο της ανόδου, από την πτώση της δικτατορίας, την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου, τη γένεση του ελληνικού δικομματισμού, τον ευρωπαϊκό άθλο της Ελλάδας, την εποχή των μεγάλων παθών και των χωριστών καφενείων, τη σύγκρουση Παπανδρέου – Μητσοτάκη και Σημίτη - Καραμανλή, μέχρι το θριαμβευτικό καλοκαίρι του 2004, των Ολυμπιακών Αγώνων και του Euro. Στις 22.15 θα ακολουθήσει εκπομπή με τη Σία Κοσιώνη, με τίτλο «Η Ελλάδα αποφασίζει». Την Παρασκευή, θα προβληθεί το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ.

Αντίστοιχα, ο ΑΝΤ1 ετοιμάζει δύο πολιτικές εκπομπές την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη με καλεσμένους από τα κόμματα. Στο MEGA, την Τρίτη 16 Μαϊου, στις 24.00, θα προβληθεί η εκπομπή «Ο δρόμος προς την κάλπη», όπως και την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης:

Λάμπρος Κωνσταντάρας: «Βίκτωρα Βερνίκο όλα έγιναν για να κάνεις το ντεμπούτο σου»

Eurovision 2023: Εξερράγη η Κάλια Ελευθερίου στον «αέρα» για τη βαθμολογία της Ελλάδας στην Κύπρο

Eurovision 2023: Πανικός στο Twitter με το «Δώσαμε 4» για τη βαθμολογία στην Κύπρο