MEDIA

Eurovision: Σάλος με το νικητήριο τραγούδι της Σουηδίας - Οι τρεις «επιρροές» της Loreen

Eurovision: Σάλος με το νικητήριο τραγούδι της Σουηδίας - Οι τρεις «επιρροές» της Loreen

Ουκρανή τραγουδίστρια κατηγορεί τη νικήτρια της Eurovision για αντιγραφή.

Σάλος έχει ξεσπάσει με το νικητήριο τραγούδι της Σουηδίας στη Eurovision, το οποίο ερμήνευσε η Loreen και κατηγορείται πως έχει «κλέψει» στοιχεία από άλλα τρία τραγούδια, ανάμεσά τους και ένα ελληνικό.

Σύμφωνα με τους χρήστες των social media, η εισαγωγή του τραγουδιού της Loreen με τίτλο "Tattoo" θυμίζει πολύ τη μελωδία του τραγουδιού με τίτλο «Σκέτος εγώ» της Γεωργίας Νταγάκη που κυκλοφόρησε το 2012 μέσω γερμανικής εταιρείας παραγωγής.

Η Γεωργία Νταγάκη, μάλιστα, σχολίασε επ' αυτού. «Συγχαρητήρια στη Σουηδία και στην Loreen για τη νίκη του στην Eurovision. Μου δίνει μεγάλη χαρά που το δικό τους τραγούδι σας θύμισε το δικό μου ‘’Σκέτος εγώ’’ και που τελικά ήταν και αυτό που ξεχώρισε στον διαγωνισμό», είπε.

Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που την κατηγόρησαν ανοιχτά για λογοκλοπή με αφορμή τις ομοιότητες του τραγουδιού της με εκείνο της Ουκρανής τραγουδίστριας Μίκα Νιούτον.

Η Ουκρανή τραγουδίστρια που είχε λάβει και αυτή μέρος στον διαγωνισμό το 2011, έλαβε δεκάδες μηνύματα από θαυμαστές της όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι που θα διαγωνιζόταν η Loreen και η ίδια απάντησε. «Τι μπορώ να πω παιδιά; Χρησιμοποίησε σχεδόν την ίδια ιδέα με τη δική μου το 2011. Ειλικρινά αν την ενέπνευσα και αποφάσισε να πάει με την ίδια σχεδόν εμφάνιση με τη δική μου, τότε καλή τύχη».

Έξαλλοι οι χρήστες των social media

Σε σχόλια κάτω από το τραγούδι της Μίκα Νιούτον μετά από τη νίκη της Σουηδίας, η Loreen αποδοκιμάστηκε έντονα.

«Το άκουσα χθες το βράδυ στη Εurovision, ήταν καλό», είπε ένας χρήστης.

Ένας άλλος ανέφερε: «Μου φαίνεται ‘’καλό’’ να κερδίζεις τη Eurovision τόσο εύκολα με ένα τραγούδι που έχει κάνει ήδη επιτυχία».

«Συγχαρητήρια Μίκα Νιούτον, κέρδισες τη Eurovision 2023. Η Loreen και όλο το σύστημα θα έπρεπε να ντρέπονται», τόνισε κάποιος άλλος.

Ορισμένοι, ωστόσο, το πήγαν ένα βήμα παραπέρα καθώς εντόπισαν μεγάλη ομοιότητα του τραγουδιού της Σουηδίας μέχρι και στην τεράστια επιτυχία των ΑΒΒΑ «The winner takes it all».

Η Loreen πάντως μετά από τη μεγάλη της νίκη, απαντάει πως δεν έχει χρόνο για χάσιμο για να απαντήσει σε τέτοιου είδους σχόλια.

Σχετικές ειδήσεις