MEDIA

Eurovision 2023: Ξεσήκωσαν την αρένα Σουηδία και Φινλανδία

Eurovision 2023: Ξεσήκωσαν την αρένα Σουηδία και Φινλανδία
AP

Ο τελικός της Eurovision βρίσκεται σε εξέλιξη και τα μεγάλα φαβορί έδωσαν ρεσιτάλ on stage

Ο μεγάλος τελικός της 67ης διοργάνωσης της Eurovision βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Λίβερπουλ, και οι 26 χώρες διαγωνίζονται διεκδικώντας την πρώτη θέση. Από την πρώτη στιγμή, η Σουηδία θεωρήθηκε το μεγάλο φαβορί, στοιχείο που επιβεβαιώθηκε απόψε.

Η Loreen, έντεκα χρόνια μετά τη νίκη της στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με το «Euphoria», εκπροσωπώντας τη Σουηδία με το κομμάτι «Tattoo», ανέβηκε στη σκηνή και καταχειροκροτήθηκε με το κοινό να παραληρεί με την εμφάνισή της. Ξυπόλητη και με τη φωνή της για όπλο, η ερμηνεύτρια εντυπωσίασε αποδεικνύοντας ότι δικαίως σάρωνε στα στοιχηματικά.

Το τραγούδι έχει καταφέρει να κατακτήσει τα charts πολλών χωρών, ενώ η Loreen

αποκάλυψε πως χρειάστηκε μόλις μιάμιση ώρα για να ηχογραφηθεί. «Λοιπόν, πρώτα απ 'όλα, μερικές φορές οι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να παλέψεις για να δημιουργήσεις. Αλλά συνήθως, είναι το αντίστροφο. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες και οι μεγαλύτερες ερμηνείες γίνονται συνήθως πολύ γρήγορα, γιατί απλά ρέει. Πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη ενέργεια. Έτσι, ενώ ηχογραφούσα το τραγούδι στο στούντιο, χρειάστηκε, για παράδειγμα, μιάμιση ώρα… Κάτι μαγικό συνέβη εκεί», δήλωσε πριν από λίγες εβδομάδες.

Απόψε, όμως, έχει έναν μεγάλο αντίπαλο. Η Φινλανδία με τον Käärijä και το «Cha, Cha, Cha», που σταθερά βρίσκεται στη 2η θέση, έκανε χαμό στην αρένα του Λίβερπουλ και ξεσήκωσε τους πάντες. Πρόκειται για ένα τραγούδι για πάρτι που αντιπροσωπεύει τη στιγμή που οι άνθρωποι ξεχνούν τα προβλήματά τους και βγαίνουν στην πίστα, ενώ ο τραγουδιστής έγραψε το κομμάτι με τους φίλους του μέσα σε μόλις 30 λεπτά.