TV πρωταγωνίστριες
MEDIA

TV - Τρεις νέες πρωταγωνίστριες που θα μας απασχολήσουν τη νέα σεζόν

Τα ονόματά τους θα προκαλέσουν αίσθηση, καθώς θα πρωταγωνιστήσουν σε μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές. Ποιες είναι οι τρεις νέες ηθοποιοί.

Η νέα τηλεοπτική χρονιά θα φέρει στις οθόνες μας υπέροχα σενάρια, δυνατές σειρές και φρέσκα πρόσωπα που θα απασχολήσουν.

Ευγενία Ξυγκόρου

Η Ευγενία Ξυγκόρου είναι ένα από αυτά. Φέτος, θα βρεθεί στην υπερπαραγωγή του ALPHA «Το Προξενιό της Ιουλίας» ούσα έτοιμη να τραβήξει πάνω της τα βλέμματα.

«Η Ιουλία είναι άνθρωπος και όχι αντικείμενο. Έχει τη δική της προσωπικότητα, τα δικά της "θέλω" και καταπιέζεται από την κοινωνική συνθήκη του προξενιού. Το ότι θα γίνω ένα μέσο για να ειπωθεί αυτή η ιστορία είναι κάτι που με τιμά πολύ», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά. Αν και έχει κάνει βήματα στη μικρή οθόνη, οι φανατικοί της σίγουρα θα αναζητούν το όνομά της μανιωδώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο.

Ευγενία Ξυγκόρου
Ευγενία Ξυγκόρου

Γεννημένη στο Αιγάλεω, αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, αλλά και από τη δραματική σχολή «Ακαδημία Τεχνών 100». «Ηθελα να γίνω ηθοποιός από πάντα. Από μικρή νομίζω αυτό ήθελα. Από την πρώτη παράσταση που είδα στο Νηπιαγωγείο, είπα στη μαμά μου “εγώ θέλω αυτό”», έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξη.

Το ντεμπούτο της στην TV έγινε μέσα από την καθημερινή σειρά «Επιστροφή» του ΑΝΤ1, το 2019, ωστόσο την περσινή σεζόν κέρδισε διθυραμβικές κριτικές λόγω της παραγωγής μυθοπλασίας της ΕΡΤ1, «Αγάπη παράνομη».

Χαμηλών τόνων και με ένα λογαριασμό στο Instagram που έχει μόνο καλλιτεχνικές φωτογραφίες και στιγμιότυπα από δουλειές της, η Ευγενία δεν περιορίζεται στην εντυπωσιακή της εικόνα, όπως θα περίμενε κάποιος. «Ο καθρέφτης στο σπίτι, όμως, είναι φίλος μου. Κάθομαι μπροστά του, βάζω μουσική, τα λέω λίγο με τον εαυτό μου, τι όρεξη έχω σήμερα, τι πρέπει να γίνει μέσα στην ημέρα, και αρχίζω να βάφομαι αναλόγως. Πρόκειται για τελετουργία. Οσον αφορά στη μόδα, στην καθημερινότητά μου δεν με ενδιαφέρει να ντύνομαι εντυπωσιακά», έχει παραδεχτεί.

Με εφόδια, λοιπόν, και πιο ώριμη από ποτέ, ετοιμάζεται να τραβήξει πάνω της τα βλέμματα μέσα από τη μεγάλη παραγωγή του ALPHA με μία ηρωίδα και μία ιστορία που θα συγκινήσει. Η υπόθεση επικεντρώνεται στο προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό, που έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολόκληρου του κάμπου της Λάρισας. Επειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της. Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται.

Από το «Emily In Paris» στον ΣΚΑΪ

Η Μελία Κράιλινγκ θα ενσαρκώσει τη Μάρμω, τη βασική ηρωίδα της σειράς του ΣΚΑΪ «Πανθέοι».

Έχει ήδη συζητηθεί πολύ, λόγω της πορείας της στο εξωτερικό. Κόρη της Κάτιας Δημοπούλου, που έχει ηγηθεί σε εκδοτικούς τίτλους, πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Αθήνα. Φοίτησε στην Εθνική Κρατική Σχολή Χορού, όμως στη συνέχεια μετακόμισε στην Αγγλία, όπου συνέχισε τις σπουδές της. Επειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και αλλαγή πορείας, ακολούθησαν σπουδές υποκριτικής στο London School of Dramatic Arts. «Σταμάτησα να χορεύω επαγγελματικά γιατί τραυματίστηκα. Ωστόσο, το είδος του χορού που πάντα με ενδιέφερε ήταν αυτό που είχε θεατρικές προεκτάσεις και, έτσι, η στροφή μου στην ηθοποιία ήταν αρκετά φυσική, αν και αντιστάθηκα στην αλλαγή αυτή για αρκετό καιρό. Πιθανόν γιατί φοβόμουν», έχει δηλώσει.

Μελία Κράιλινγκ
Μελία Κράιλινγκ

Ο δρόμος την έβγαλε σύντομα στην Αμερική, καθώς ήθελε να ζήσει λίγο με τον πατέρα της. «Ήθελα να ζήσω λίγο με τον πατέρα μου στην Αμερική, πράγμα που δεν πρόλαβα να κάνω, αφού έφυγε από τη ζωή», έχει παραδεχτεί.

Οι μεγάλοι ρόλοι δεν άργησαν να έρθουν. «Οι Φύλακες του Γαλαξία», «The Borgias», «The Other Wife» είναι μερικές μόνο από τις δουλειές της. Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα ήρθε με την πολυσυζητημένη σειρά του Netflix «Emily In Paris». Τώρα επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και είναι έτοιμη για όλα!

Με όνομα βαρύ… στον ΑΝΤ1

Το επίθετό της γνωστό στο ευρύ κοινό και στους θεατρικούς κύκλους. Εκείνη, έτοιμη να χαράξει τη δική της πορεία στον κόσμο της υποκριτικής πατώντας στα πόδια και στο δικό της ταλέντο. Η Μαριάννα Κιμούλη, η κόρη του Γιώργου Κιμούλη και της Μαρίας Δαμανάκη, έρχεται με πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα σεζόν στη μικρή οθόνη με τη σειρά «Ψυχοκόρες».

Μαριάννα Κιμούλη
Μαριάννα Κιμούλη


Η παραγωγή μυθοπλασίας, που θα προβληθεί στον ΑΝΤ1+ και μετά στην ιδιωτική του Αμαρουσίου, αφορά στον απαγορευμένο θεσμό των ψυχοκορών, που μέτρησε γυναίκες- θύματα για δυο ολόκληρες γενιές. Θεσμός ο οποίος λειτουργούσε για χρόνια ως άτυπη μορφή υιοθεσίας, υποδουλώνοντας νεαρά κορίτσια που λαχταρούσαν να αποδράσουν από την ανελέητη φτώχια της επαρχίας για να βρεθούν, τελικά, σε μια «χρυσή» φυλακή, όπου τους υπόσχονταν ασφάλεια με αντάλλαγμα την τυφλή υποταγή.

Η Μαριάννα θα υποδυθεί τη Μαρίκα Πολύζου, τη μεγαλύτερη από τις τέσσερις αδερφές που λειτουργεί ως «δεύτερη μάνα». Πρόκειται για τον δεύτερο σημαντικό τηλεοπτικό ρόλο, αφού είχε συμμετάσχει στο «Κόκκινο Ποτάμι» του OPEN. Η νεαρή αποδεικνύεται ότι έχει κληρονομήσει το ταλέντο και το μικρόβιο της υποκριτικής από τον πατέρα της.

«Ο πατέρας μου, όταν του είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, μου είπε “καλή τύχη” και να έχω αντοχή… Μου κάνει κριτική μόνο όταν του το ζητήσω εγώ. Νιώθω τυχερή που έχω έναν άνθρωπο τέτοιο, ακόμα κι αν διαφωνώ μαζί του».

Σε συνέντευξή της έχει μιλήσει και για την έντονη κριτική που έχει δεχτεί λόγω της σύγκρισης με τον πατέρα της, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά το γεγονός ότι είναι γυναίκα κι εκείνος άντρας βοηθάει. «Θα πούνε ότι είμαι η κόρη του Κιμούλη, το έχω λύσει. Ήξερα ότι θα το αντιμετωπίσω. Το ότι είμαι γυναίκα βοηθάει. Αν ήμουν αγόρι, η σύγκριση θα ήταν πολύ πιο σκληρή, χειρότερη», έχει πει. Πάντως, η Μαριάννα Κιμούλη έχει ήδη δώσει τις εξετάσεις της στο θέατρο και πλέον ανοίγεται μπροστά της ένας νέος κόσμος, αυτός της τηλεόρασης.


Διαβάστε επίσης

Οι Πανθέοι: Η Κάτια Δανδουλάκη στον πιο ξεχωριστό ρόλο της καριέρας της

«Ψυχοκόρες»: Πότε κάνει πρεμιέρα η πολυσυζητημένη σειρά

«Οι Ψυχοκόρες»: Οι 4 νέες πρωταγωνίστριες, η κόρη του Κιμούλη και η επιστροφή της Ματσούκα

To Προξενιό της Ιουλίας: Όλοι οι πρωταγωνιστές στην ανάγνωση του σεναρίου

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ