MEDIA

Το Προξενιό της Ιουλίας: Οι πρώτες πληροφορίες για τους κεντρικούς ήρωες

Το Προξενιό της Ιουλίας: Οι πρώτες πληροφορίες για τους κεντρικούς ήρωες

Η μεγάλη παραγωγή του ALPHA αναμένεται να καθηλώσει το κοινό

Ο ALPHA θα επενδύσει ιδιαίτερα στη μυθοπλασία, τη νέα χρονιά, και μία από τις μεγάλες παραγωγές είναι το «Προξενιό της Ιουλίας». Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει και οι ηθοποιοί καθοδηγούνται από τον Νίκο Απειρανθίτη και τον Νίκο Κρητικό.

Η ιστορία μάς μεταφέρει στον θεσσαλικό κάμπο. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στα τέλη της δεκαετίας του ’50 φωτίζοντας τον τρόπο ζωής στην ελληνική ύπαιθρο, τα ήθη της εποχής και το θεσμό του προξενιού. Η Ιουλία Σκούταρη είναι ερωτευμένη με τον Γρηγόρη Ραζίνη, όμως αυτός ο έρωτας είναι καταδικασμένος. Αναγκάζεται να παντρευτεί με προξενιό τον Γιωργίκη Προβιό, έναν κατά πολύ μεγαλύτερό της άνδρα με μεγάλη περιουσία, και η είδηση φθάνει στα πέρατα του θεσσαλικού κάμπου. Ένα προξενιό που στόχο έχει να κρύψει ένοχα μυστικά αλλά θα καταφέρει ακριβώς το αντίθετο, να γεννήσει ακόμη περισσότερα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι βασικοί ήρωες. Η Ευγενία Ξυγκόρου, η νεαρή, ταλαντούχα ηθοποιός, που κέρδισε τις εντυπώσεις με την ερμηνεία της στην «Αγάπη παράνομη» της ΕΡΤ1, θα ενσαρκώσει την Ιουλία Σκούταρη. Κόρη της Στάσας και του Νικόλα, η Ιουλία είναι μια νέα κοπέλα ερωτευμένη με τον Γρηγόρη που δεν της επιτρέπεται να ακολουθήσει την καρδιά της. Αναγκάζεται να παντρευτεί τον γαιοκτήμονα Γιωργίκη Προβιό που μαγεύεται από την ομορφιά της όταν τη βλέπει και θέλει να την κάνει γυναίκα του. «Η Ιουλία είναι άνθρωπος και όχι αντικείμενο. Έχει τη δική της προσωπικότητα, τα δικά της “θέλω” και καταπιέζεται από την κοινωνική συνθήκη του προξενιού. Το ότι θα γίνω ένα μέσο για να ειπωθεί αυτή η ιστορία είναι κάτι που με τιμά πολύ», έχει πει χαρακτηριστικά η ίδια.

Ο Μελέτης Ηλίας θα υποδυθεί τον Γιωργίκη Προβιό, που παντρεύεται την Ιουλία. Είναι ένας μεγαλοκτηματίας του Θεσσαλικού κάμπου ο οποίος μαγεύεται από την ομορφιά της Ιουλίας και στέλνει αμέσως προξενιό για να την παντρευτεί. «Ο Γιωργίκης είναι ένας άνθρωπος φαινομενικά σκληρός, αλλά αρκετά πονεμένος που έχει κλειστεί στον εαυτό του για πολλά χρόνια και κάνει το μεγάλο βήμα μετά από καιρό να ξανά ανοίξει προς το φως. Καλούμαι να βρω τις ανθρώπινες πλευρές του, να καταλάβω τι κρύβεται πίσω από τα λόγια και τις πράξεις του, να ανακαλύψω σε ποια σκοτεινή γωνιά του μυαλού του υπάρχει ακόμη λίγο φως», έχει δηλώσει.

Στον ρόλο της αδερφής του θα δούμε την Άννα Μάσχα. «Η Χάδω είναι μια γυναίκα σκληρή με όλους και κυρίως με τον αδελφό της. Μοιάζει να μην έχει τρυφερότητα και αγάπη για κανέναν. Την απασχολεί μόνο η ομαλή λειτουργία του σπιτικού των Προβιών που είναι το βασίλειό της, ο χώρος που κάνει κουμάντο», λέει η ίδια για τον ρόλο της. Η Χάδω είναι η «κακιά της παρέας» γεγονός που αποτελεί πρόκληση για την Άννα και τον τρόπο που θα προσεγγίσει το συγκεκριμένο χαρακτήρα. Όπως λέει «θα προσπαθήσω να αφήσω να φανεί το συναισθηματικό της βάθος, τα κίνητρά της, τα δίκια της, η εσωτερική της πάλη, καθώς κανένας κακός δεν είναι μόνο κακός».