MEDIA

Μαίρη Χρονοπούλου: Η τελευταία φορά που τραγούδησε και μας «ανατρίχιασε» με την ερμηνεία της

Μαίρη Χρονοπούλου: Η τελευταία φορά που τραγούδησε και μας «ανατρίχιασε» με την ερμηνεία της

Η Μαίρη Χρονοπούλου στην τελευταία της ερμηνεία στην τηλεόραση, τραγουδώντας το «Αγάπη μου (Φαίδρα)» του Μίκη Θεοδωράκη

Η Μαίρη Χρονοπούλου δεν είναι πια μαζί μας, σκορπίζοντας θλίψη στο πανελλήνιο και τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου άφησε σημαντιή κληρονομιά στο πολιτισμό ενώ μάγευε με την παρουσία της μέχρι τις τελευταίες της ημέρες.

Η Μαίρη Χρονοπούλου ερμήνευσε τελευταία φορά στην εκπομπή «Σπίτι με το MEGA» σε αφιέρωμα για τον Μίκη Θεοδωράκη, τραγουδώντας το «Αγάπη μου (Φαίδρα)».

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τη Μαίρη Χρονοπούλου

Ο Στέφανος Κορκολής θέλησε να αποχαιρετήσει με τον δικό του μοναδικό του τρόπο την «Μαιρούλα» του. Ο συνθέτης και η ηθοποιός διατηρούσαν μία στενή σχέση τις τελευταίες δεκαετίες, μία σχέση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος που έφυγε η Μαιρούλα μου και η Μαιρούλα όλων. Τι να πω… Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο να πεις πολλά πράγματα. Μιλάγαμε ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο. Κάθε Κυριακή ήταν το τηλεφώνημά μας, που θα λέγαμε τα διάφορά μας. Ήταν μία προσωπικότητα απίστευτη, με τόσες γνώσεις, με απίστευτη φινέτσα. Η Μαίρη ήταν μία αρχόντισσα. Ήταν μία γυναίκα που της άρεσε η ζωή και της άρεσε να κάνει πράγματα. Δεν «αποκοιμήθηκε» ποτέ. Ήταν δραστήρια. Ήταν μία από τις προσωπικότητες που δεν γεννιούνται πολύ συχνά», ανέφερε ο συνθέτης.

Εκείνο που κρατά ο Στέφανος Κορκολής από την αγαπημένη ηθοποιό είναι η αγάπη, το χαμόγελο και η αγκαλιά της.

Η Βάσια Παναγοπούλου μοιράστηκε αναμνήσεις από την παράσταση «Χειροκροτήματα» σε σκηνοθεσία Μίνωα Βολανάκη στο θέατρο Αλίκη.

«Ήμουν πολύ τυχερή που συναντήθηκα μαζί της. Ήταν ένα πρόσωπο μυθικό για μένα. Ήταν άνθρωπος δοτικός. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά σε αυτή τη ζωή, ότι την λάτρεψε το σινεμά, την λάτρεψε και ο αγαπημένος μας Γιάννης Δαλιανίδης. Συζητούσαμε πολύ για τον Γιάννη Δαλιανίδη και το σινεμά, την εποχή που εκείνη μεσουρανούσε. Ήταν γυναίκα πραγματικά του γλεντιού. Είχαμε μία παράσταση πολύ δύσκολη και μου έλεγε που θα πάμε να βγούμε έξω μετά. Ήταν πολύ έξω καρδιά, ήταν άνθρωπος χορτασμένος [...] Μου έλεγε να μην εφησυχάζομαι ποτέ. Ότι είναι μία σκληρή δουλειά που δεν αναγνωρίζει ποτέ κανείς τίποτα σε κανέναν», αποκάλυψε η ηθοποιός.