MEDIA

Φωκάς Ευαγγελινός για Eurovision: «Με την Μαρίνα μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω ένα βήμα πιο μπροστά»

Φωκάς Ευαγγελινός για Eurovision: «Με την Μαρίνα μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω ένα βήμα πιο μπροστά»
Glomex

Ο Φωκάς Ευαγγελινός λίγα 24ωρα πριν τον Ημιτελικό της Eurovision και την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι επί σκηνής δηλώνει περήφανος για τη φετινή ελληνική συμμετοχή

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται ήδη στο Μάλμε της Σουηδίας, όπου θα διεξαχθεί ο 68ος Διαγωνισμός της Eurovision και σήμερα η Μαρινα Σάττι και η ομάδα της θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τεχνική πρόβα επί σκηνής για το «Ζάρι».

Ο Φωκάς Ευαγγελινός με τον ρόλο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ελληνικής συμμετοχής μίλησε στον Alpha και την εκπομπή Super Κατερίνα για την Μαρίνα Σάττι, την αποστολή και την σκηνική παρουσίαση του τραγουδιού.

«Έχουμε την πρώτη πρόβα, που θα έχει άγχος, είναι η πρώτη επαφή. Αν και έχουμε δει το stand in και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια της διοργάνωσης. Ήταν πολύ κοντά σε αυτό που θέλουμε και με τις διορθώσεις που πρέπει να κάνουμε θα τα κάνουμε όλα τέλεια», είπε αρχικά ο χορογράφος.

«Λειτουργώ ως τηλεθεατής όχι ως δημιουργός 100%», πρόσθεσε και αναφέρθηκε σε μία αλλαγή που είχε ζητήσει στο σκηνικό της Ελλάδα με τον Σάκη Ρουβά το 2004. «Με τον Σάκη ζήτησα αλλαγή, γιατί με το πάτωμα που υπήρχε δεν μπορούσα να δω τον Σάκη, άρα δεν μπορούσα να μην το πω, γιατί αυτό θα συνέβαινε και στον τηλεθεατή. Τώρα με αυτό που μας στείλανε όντως υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν πάρα πολύ καλό».

Σε ερώτηση για το τι ήταν αυτό που τον δυσκόλεψε στην σκηνοθεσία της φετινής συμμετοχής είπε: «Το κομμάτι που με δυσκόλεψε περισσότερο στο στήσιμο της εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής ήταν ο συγχρονισμός της κάμερας, ενός ανθρώπου που δεν έχει ξανασυναντήσει την Μαρίνα, με αυτό που έχουμε στείλει και πρέπει να συντονιστούν, γιατί είναι μία συνομιλία στη σκηνή της κάμερας και της Μαρίνας».

«Η φορά που ζήτησα έντονα αλλαγές ήταν με την Demy αλλά δεν έφταιγαν οι διοργανωτές γιατί η δική μας ομάδα, όταν ρώτησα αν επιτρέπεται να κατέβει με την κούνια, μου είπαν ότι το έχουν κανονίσει και όταν πήγαμε εκεί δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση».

«Είμαι ενθουσιασμένος, γιατί, χωρίς να υποτιμώ τις άλλες μου συμμετοχές, γνώρισα μία καινούργια οικογένεια μαζί με την Μαρίνα, ένα άκουσμα τελείως διαφορετικό και είμαι περήφανος που η χώρα μου πάει με κάτι καινούργιο πια και όχι κάτι συνηθισμένο, χωρίς να είναι κι αυτό κακό», τόνισε και πρόσθεσε «Από την άλλη αυτό μου δημιούργησε και μία ευθύνη στο πώς θα αντιμετωπίσω ένα καινούργιο κομμάτι και ένα καινούργιο είδος με κάτι πιο πρωτότυπο σκηνικά και πιστεύω ότι με τη Μαρίνα μου δόθηκε μία ευκαιρία να πάω ένα βήμα πιο μπροστά, αν θεωρείται αυτό, γιατί μπορεί και να μην αρέσει, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αρέσει γιατί είναι πολύ ωραία η ομάδα».

Για το αν υπήρξε κάποιο αρνητικό vibe στην πρώτη γνωριμία με την Μαρίνα Σάττι και τα μέλη της φετινής ελληνικής αποστολής στην Eurovision o Φωκάς Ευαγγελινός δήλωσε: «Ποτέ. Όταν μπαίνεις σε μία καινούριγα οικογένεια ή όταν συνομιλείς με καινούργιους ανθρώπους, σαφώς πρέπει να αφουγκραστείς και τον τρόπο που λειτουργούν. Το πιο σημαντικό είναι ότι εγώ, σαν Φωκάς, δεν λειτουργώ ποτέ απόλυτα σε αυτό που θέλω, γιατί δεν είναι αυτό που θέλω, αλλά αυτό που έχει γεννηθεί στο μυαλό μου από αυτό που μου βγάζει ο καλλιτέχνης, το τραγούδι και η μουσική».