MEDIA

Το σχέδιο Μέρκελ για την ευρωζώνη στις εφημερίδες

Το σχέδιο Μέρκελ για την ευρωζώνη στις εφημερίδες
Tα θέματα κυριαρχούν που κυριαρχούν είναι το σχέδιο Μέρκλελ που φαίνεται να "κλειδώνει" για την ευρωζώνη στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής...

Tα θέματα κυριαρχούν που κυριαρχούν είναι το σχέδιο Μέρκλελ που φαίνεται να "κλειδώνει" για την ευρωζώνη στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής των "27". Η βαριά φοροδιαφυγή θα παραπέμπεται στο αυτόφωρο, ενώ θα συμψηφίζονται τα χρέη των οφειλετών. Πρώτα δειλά μέτρα κατά των κινημάτων "δεν πληρώνω" και των παρανόμως απεργούντων "πόλεμος" κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη ψήφο των μεταναστών, είναι τα θέματα που επικρατούν σήμερα στον Αθηναϊκό Τύπο.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "4,5 δισ. ευρώ πληρώσαμε για την Παραπαιδεία!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η παραπαιδεία κοστίζει και απ'ό,τι φαίνεται κοστίζει ακριβά! Τεσσερισήμισι δισ. ευρώ πλήρωσαν τα ελληνικά νοικοκυριά για παραπαιδεία το 2010, σύμφωνα με την έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ, που παρουσιάστηκε χθες".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Γρήγορα πίσω στη δραχμή μας έκαψε το ευρώ πανάθεμά το!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "θα έρθει η μέρα (και θα είναι σύντομα, καθώς οι Γερμανοί έχουν ήδη αποφασίσει να μας μαντρώσουν σε πανευρωπαϊκό Συνταγματικό Μνημόνιο) που ο Πρωθυπουργός της τρόικας και οι υπουργοί του θα κληθούν να λογοδοτήσουν, εντός και εκτός Βουλής".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σατανικό σχέδιο για όσους δεν πληρώνουν"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "και όμως η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να αντιμετωπίσει τους "τζαμπατζήδες". Πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση όπου οι "αντάρτες" θα πληρώνουν κλήσεις τροχαίων παραβάσεων".

ΕΘΝΟΣ: "Αυτόφωρο οριστικά για τους φοροφυγάδες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "οριστική είναι η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να οδηγούνται στο αυτόφωρο οι φοροφυγάδες. Το αδίκημα από στιγμιαίο μετατρέπεται σε διαρκές. Το νομοσχέδιο συζητείται την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στα σκουπίδια πέταξαν την κάρτα οι Αγγλοι, εμείς;"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρά τα όσα κουσούρια τους, οι Αγγλοι απεδείχθησαν παλικάρια... Ανάγκασαν την Κυβέρνησή τους να προχωρήσει στην καταστροφή των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων που είχαν παραδοθεί στους πολίτες. Ενώ την ίδια τύχη ακολουθούν και όλα τα προσωπικά δεδομένα, δακτυλικά αποτυπώματα και στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η κυβέρνησή του. Το ερώτημα που τίθεται, τώρα, τι θα πράξει η δική μας Κυβέρνηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πέντε ενεργά "ηφαίστεια" έχουν τρομοκρατήσει το Μαξίμου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "καυτή λάβα" με επίκεντρο την αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό. Λιτότητα διαρκείας και μειώσεις μισθών, το αντίτιμο που θα πληρώσουν οι Έλληνες για να γλυτώσει η χώρα τη χρεοκοπία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Έκρηξη φόρων στα ακίνητα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην κατάργηση των αντικειμενικών αξιών και την αντικατάστασή τους με αγοραίες τιμές προχωράει το υπουργείο Οικονομικών. Τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αποκάλυψε χθες ο γενικός γραμματέας Ηλίας Πλασκοβίτης, μιλώντας για "προσαρμογή στα επίπεδα των αγοραίων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γκρίζος πόλεμος για την ψήφο των μεταναστών"

Η εφημερίδα γράφει ότι "κι όμως ο σύμβουλος του Παπανδρέου, συνταγματολόγος Δ. Τσάτσος είχε αποφανθεί για την αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης. Ζήτημα εγκυρότητας των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου σε δήμους με οριακές διαφορές".

ΕΣΤΙΑ: "Χάθηκε η λογική από την κοινωνία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πολλά από αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας είναι παράλογα, αλλά εκλαμβάνονται ως απολύτως λογικά. Καθημερινώς στην τηλεόραση, κατά την διάρκεια των δελτίων ειδήσεων ή άλλων ενημερωτικών εκπομπών, διαμείβονται θέσεις που παραβιάζουν κατά τρόπο βάναυσο την λογική".

Η ΑΥΓΗ: "Ρήξη πρυτάνεων κυβέρνησης"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι προτάσεις της Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια είναι "δείγμα παρακμής" τονίζουν οι πρυτάνεις επτά πανεπιστημίων που συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις που καταργούν το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και το πανεπιστημιακό άσυλο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εγκαλούν Μέρκελ για κανιβαλισμό"

Η εφημερίδα γράφει ότι "'όπως αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit" επικαλούμενη έγγραφο της ΕΕ, αξιωματούχοι της Ενωσης μελετούν μέτρα για τον κολασμό κρατών-μελών που έχουν δημιουργήσει υπερβολικά υψηλά εμπορικά πλεονάσματα ή έχουν πολύ υψηλή ανταγωνιστικότητα όπως η Γερμανία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δειλά βήματα αντιμετώπισης της ανομίας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα πρώτα, έστω δειλά, βήματα αντιμετώπισης των φαινομένων ανομίας που σταδιακά διευρύνονται, προβαίνουν κυβέρνηση και θεσμοί της συντεταγμένης πολιτείας.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Στόχος τώρα οι επικουρικές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η προθεσμία που υπήρχε στον ασφαλιστικό νόμο έκανε λόγο για τον Απρίλιο του 2011, όμως ακόμα δεν έχει αναθέσει το συγκεκριμένο έργο η Αναλογιστική Αρχή. Οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ δε βλέπουν με καλό μάτι τις "επικουρικές" παρά το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν επί χρόνια".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στα "χαρακώματα" για τις συγκοινωνίες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο μέτωπο αυτή τη φορά με τη ΝΔ ανοίγει η κυβέρνηση η οποία έχει να αντιμετωπίσει και τη σκληρή στάση των συνδικαλιστών που πρόσκεται στο ΠΑΣΟΚ. Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει "όχι" στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες με την επισήμανση πως δεν έχει γίνει κανένας στρατηγικός σχεδιασμός και καμία οικονομοτεχνική μελέτη".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εθνικιστικό δηλητήριο η αντίληψη περί "δικαίου του αίματος" ή "πας μη Ελλην βάρβαρος"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ΚΚΕ: η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών, η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της εξουσίας των νομοπωλίων είναι μονόδρομος για να κατακτήσουν και οι Ελληνες και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δημόσιο- Συγχωνεύονται 23.000 φορείς"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το σχέδιο για συγχώνευση ή κατάργηση περίπου... 23.000 φορέων του Δημοσίου που συντηρούν το τέρας της γραφειοκρατίας παρουσιάζουν "ΤΑ ΝΕΑ". Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναθέσει σε ιδιώτες την καταγραφή του έργου που παράγουν (;), του κόστους λειτουργίας τους και του προσωπικού που διαθέτουν".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ανγκελα - "Φαραώ" της Ευρώπης"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μια νέα απειλή πλανάται πάνω από την Ευρώπη - και δεν είναι... φάντασμα, όπως έβλεπε ο Μάρξ τον κομμουνισμό, αλλά πραγματικότητα και μάλιστα σκληρή. Το Τέταρτο Ράιχ, υπό τη γερμανική ηγεσία και σε πλήρη συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όλα δείχνουν ότι αναπόφευκτα (;) θα εγκατασταθεί στην Γηραιά Ηπειρο".

City Press:."Οικονομία- Εξω καλύτερα, μέσα χειρότερα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "το βλέμμα της Ευρώπης αλλά και των αγορών είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, κατά την διάρκεια της οποίας αναμένεται να κατατεθεί κοινή πρόταση της Γερμανίας και της Γαλλίας σχετικά με την εφάπαξ αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που πλήττει περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης".

METRO: "Συμψηφίζονται χρέη με οφειλές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο φορολογικό νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί σχετική διάταξη, που δίνει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις. Αυτόφωρο και οικονομικός εισαγγελέας κατά της φοροδιαφυγής".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Οι αγορές ποντάρουν στη διάσωση"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Θύελλα στον δήμο για την TV100"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Συμψηφισμός των οφειλών φόρων εταιριών-Δημοσίου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε συμψηφισμό χρεών επιχειρήσεων προς το Δημόσιο με οφειλές του Δημοσίου προς επιχειρήσεις προχωρεί η κυβέρνηση. Ο στόχος είναι να κατατεθεί η ρύθμιση τον Φεβρουάριο μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " "Κλειδώνει" το σχέδιο Μέρκελ- Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην Ευρωζώνη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στήριξη απο Χ.Λ. Θαπατέρο στην Ελλάδα. "Θα ήταν λάθος εάν δεν δοθεί συνολική λύση", λέει ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών.

ΚΕΡΔΟΣ: "Η Louis γίνεται... Λούης"

Η εφημερίδα γράφει ότι "δραματικές είναι οι εξελίξεις στον χώρο της ελληνικής κρουαζιέρας και στην απασχόληση 1.000 και πλέον Ελλήνων ναυτικών μετά την απόφαση της Louis Hellenic Cruises να υποστείλει από τα έξι κρουαζιερόπλοιά της την ελληνική σημαία"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παραμένει το αυτόφωρο για τη βαριά φοροδιαφυγή"

Η εφημερίδα γράφει ότι "εμμένει στην ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής το οικονομικό επιτελείο, το οποίο όμως ανοίγει πλέον το δρόμο για το συμψηφισμό του ΦΠΑ με οφειλές προς το Δημόσιο".