MEDIA

Ο Λούκας είναι ο… «εκλεκτός»

Ο Λούκας είναι ο… «εκλεκτός»
Με ζεϊμπέκικο θα εμφανιστεί φέτος η Ελλάδα στη Γιουροβίζιον της Γερμανίας καθώς ο Λουκάς Γιώρκας και το τραγούδι “Watch my dance” ήταν οι...

Με ζεϊμπέκικο θα εμφανιστεί φέτος η Ελλάδα στη Γιουροβίζιον της Γερμανίας καθώς ο Λουκάς Γιώρκας και το τραγούδι “Watch my dance” ήταν οι μεγάλοι νικητές του χθεσινού ελληνικού τελικού.. Το τραγούδι του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και της Ιωάννας Βραχάλη κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να πείσει κριτική επιτροπή με ποσοστό 50%-50%.

O Λούκας Γιώρκας θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision στις 10 Μαΐου. Ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει στις 12 Μαΐου και ο τελικός του διαγωνισμού στις 14 του ίδιου μήνα στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας.

Παρουσιάστρια της χθεσινής βραδίας ήταν η Λένα Αρώνη και ο ελληνικός τελικός μεταδόθηκε ζωντανά από τη ΝΕΤ, από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ (eurovision.ert.gr), καθώς και από την ERTworld, ενώ το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα επιλέχτηκε από κριτική επιτροπή και televoting.

Πρόεδρος της επιτροπής ήταν η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρίνα Λαχανά, ενώ τα μέλη της ήταν οι: Μιχάλης Τσαουσόπουλος, Μπέσσυ Μάλφα, Δημήτρης Πυλαρινός και ο στιχουργός Γιώργος Παυριανός.

Εκτός από τους 6 υποψηφίους (Κόκκινα Χαλιά, Βαλάντω Τρύφωνος, Τριημιτόνιο, Αντιγόνη Ψυχράμη, Λούκα Γιώρκα και Nikki Ponte) στη σκηνή είδαμε και τους εκπροσώπους της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Μάλτας.

H Κύπρος εμφανίστηκε με το τραγούδι : "Σαν άγγελος σ' αγάπησα" με ένα νέο ερμηνευτή το Χρήστο Μυλάρδο.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε η Μάλτα με εκπρόσωπο της τον Glem Vella και το τραγούδι "One Life"

H Βουλαρία με το τραγούδι " Na Inat" και την εκκεντρική Polly Genova.

Τα έξι υποψήφια τραγούδια ήταν τα εξής: