MEDIA

Alter: Ποιοί ζητούν παρέμβαση του ΕΣΡ!

Alter: Ποιοί ζητούν παρέμβαση του ΕΣΡ!
Η ανακοίνωση του Alter σύμφωνα με την οποία σταματάει για αόριστο...

Η ανακοίνωση του Alter σύμφωνα με την οποία σταματάει για αόριστο χρονικό διάστημα η μετάδοση κάθε ζωντανού ή μαγνητοσκοπημένου ενημερωτικού προγράμματος, δεν έχει προκαλέσει αναστάτωση μόνο μεταξύ των εργαζομένων στο σταθμό.

Οι πληροφορίες του newsbomb.gr κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν επιχειρηματία μέσου ενημέρωσης, ο οποίος είναι έτοιμος να προσφύγει στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και να θέσει ζήτημα νομιμότητας λειτουργίας για το Alter.

Η καταγγελία του -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ- θα στηριχθεί στην υποχρέωση που έχει από το νόμο κάθε τηλεοπτικός σταθμός να εκπέμπει ένα ελάχιστο ενημερωτικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα η σχετική νομοθεσία, για την εφαρμογή της οποία είναι υπεύθυνα τα μέλη του ΕΣΡ, προβλέπει:

"Το ελάχιστο περιεχόμενο του προγράμματος ενημερωτικού σταθμού, γενικού περιεχομένου, εθνικής εμβέλειας πρέπει να περιλαμβάνει:

i) καθημερινά τακτά πρωτότυπα δελτία ειδήσεων, συνολικής ημερήσιας διάρκειας μίας τουλάχιστον ώρας,

ii) τουλάχιστον τέσσερις από τις ακόλουθες κατηγορίες: εκπομπές ενημερωτικές, ποικίλης ύλης, ελαφράς ψυχαγωγίας (τηλεπαιχνίδια, θεάματα, εκδηλώσεις κ.λπ.), ελληνικές σειρές, ξένες σειρές, παιδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, εκπομπές αθλητικού περιεχομένου, συνολικής ετήσιας διάρκειας καθεμιάς εξ αυτών τουλάχιστον δέκα ωρών."

Δυστυχώς, υπάρχουν επιχειρηματίες που δεν αντιλαμβάνονται ότι μία πιθανή κατάρρευση του σταθμού θα δημιουργούσε ένα καταστροφικό ντόμινο στον χώρο των ΜΜΕ! Στα πλαίσια αυτής της νοοτροπίας, εντάσσεται και η παραπάνω εξέλιξη, η οποία θα προσθέσει ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα στο πολύπαθο Alter!

Μόνη λύση για να επανέλθει το πρόγραμμα στην νόμιμη ροή του, είναι η αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να ολοκληρωθούν -επιτέλους!- οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και τους υποψήφιους επενδυτές, πριν το ΕΣΡ μελετήσει την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Alter: ποια θα είναι η επόμενη ημέρα

Κώστας Χαρδαβέλλας: Η δική μου αλήθεια για το Alter