MEDIA

Ταραντίνο: ζητά αποζημίωση 1 εκατ. δολαρίων για τη διαρροή σεναρίου

Ταραντίνο: ζητά αποζημίωση 1 εκατ. δολαρίων για τη διαρροή σεναρίου

Αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων ζητά ο Κουέντιν Ταραντίνο από το Gawker γιατί ευθύνεται για τη διαρροή του σεναρίου της νέας του ταινίας


Ο Ταραντίνο έγινε έξαλλος όταν το Gawker, δημοσίευσε συνδέσμους ώστε να μπορούν να κατεβάσουν οι αναγνώστες το σενάριο της τελευταίας του ταινίας με τίτλο The Hateful Eight.


Ο σκηνοθέτης των, μεταξύ άλλων, Pulp Fiction, Reservoir Dogs και Django Unchained κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Λος Άντζελες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ισχυριζόμενος πως η ιστοσελίδα Gawker Media έκανε προώθηση και διάδοση «μη εξουσιοδοτημένων αντιγράφων, που μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες, του πλήρους ακυκλοφόρητου σεναρίου του».


Μιλώντας στην ιστοσελίδα Deadline Hollywood, ο Ταραντίνο δήλωσε ότι είναι «πολύ θλιμμένος» σχετικά με τη διαρροή του σεναρίου και απέρριψε τα σχέδιά του να γυρίσει την ταινία, λέγοντας πως αντ' αυτού θα δημοσιεύσει το σενάριο.


Στην αγωγή αναφέρεται επίσης και η ιστοσελίδα AnonFiles.com, στην οποία υπάρχουν οι 146 σελίδες του σεναρίου.
Η ιστοσελίδα είχε δημοσιεύσει για πρώτη φορά το σενάριο στις 23 Ιανουαρίου και οι σύνδεσμοι εξακολουθούν να είναι ενεργοί σε αυτό