MEDIA

Το τελεσίγραφο της τρόικα για αποκρατικοποιήσεις στις εφημερίδες

Το τελεσίγραφο της τρόικα για αποκρατικοποιήσεις στις εφημερίδες
Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι το τελεσίγραφο της τρόικα για αποκρατικοποιήσεις...

Ποια θέματα κυριαρχούν: το τελεσίγραφο της τρόικα για αποκρατικοποιήσεις, η διπλή έκρηξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τα νέα μέτρα που έρχονται, σε ψήφο εμπιστοσύνης θα μετατρέψει ο πρωθυπουργός τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, το Μνημόνιο στραγγαλίζει την οικονομία και τα ασφαλιστικά Ταμεία, με αεροφωτογραφίες του 1945 η Τίνα Μπιρμπίλη «θωρακίζει» τις δασικές εκτάσεις και το περιβάλλον, οι επιπτώσεις στην υγεία από την κρίση και το ξέσπασμα του Μίκη.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Μας οδηγείτε σε εθνική κατάθλιψη»!...

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε, για μία ακόμη φορά, χθες η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή, στη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δέχτηκε νέα σφοδρά πυρά από τους βουλευτές του κόμματος".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταγγέλλουν το Μνημόνιο πυροβολούν τον Παπακωνσταντίνου και αμφισβητούν ευθέως την πολιτική του Γ. Παπανδρέου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο στόχαστρο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μπήκε για άλλη μια φορά η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και το ίδιο το μνημόνιο, λίγες μόλις μέρες πριν την ανακοίνωση του «πακέτου» μέτρων που αναμένεται να ξεσηκώσει και νέες έντονες αντιδράσεις".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Νέο χαράτσι για τα... ημιυπαίθρια δάση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δασικούς χάρτες που συντάχτηκαν με βάση αεροφωτογραφίες του... 1945 αναρτά σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος για τις περιοχές της Πεντέλης, της Νέας Πεντέλης και του Μαραθώνα. Ο στόχος; Σίγουρα και εισπρακτικός, αφού επιβάλλει χαράτσι στους πολίτες που θα σπεύσουν να υποβάλουν ένσταση επειδή το σπίτι τους βρίσκεται εντός του δάσους που υπήρχε εκεί προ 60 και πλέον ετών".

ΕΘΝΟΣ: "Συναγερμός για τα Ταμεία και το εφάπαξ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ύφεση απειλεί να συμπαρασύρει το ασφαλιστικό σύστημα. Χτυπά συναγερμός για Ταμεία, συντάξεις και εφάπαξ. Αιμορραγία προκαλούν ανεργία, μείωση μισθών, εισφοροδιαφυγή και έξοδος από την εργασία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Με ακάνθινο στεφάνι η εικόνα του Χριστού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μας λυπήθηκε και με την εμφάνισή Του μας προειδοποιεί! Μιλάμε για αδιάψευστο και με αναρρίθμητους μάρτυρες συγκλονιστικό γεγονός!.. Εμφανίστηκε, στην Κάλυμνο, στον Ιερό Νάο της Αγίας Τριάδος η μορφή του Ιησού με ακάνθινο στεφάνι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ξέσπασμα Μίκη: Μας εξευτέλισαν, μας έδεσαν, μας ξεπουλάνε".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καταγγέλλει συνωμοσία ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου και δίνει τη δική του εξήγηση γιατί ο Πάγκαλος «μας αποκάλεσε κοπρίτες» και είπε «μαζί τα φάγαμε». Απορώ πως δεν έχει επέμβει η Δικαιοσύνη επισήμανε για τη δανειακή σύμβαση. «Πως μας δεσμεύει για 20 χρόνια μια κυβέρνηση του 20%»; διερωτήθηκε".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Διπλή έκρηξη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μεταφέροντας το κλίμα που συναντούν στις περιφέρειές τους και τις αντιδράσεις των πολιτών, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χθες έριξαν βολές κατά ριπάς στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Αναδιάρθρωση εδώ και τώρα πριν μας αναγκάσουν οι ξένοι"»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "υπό πλήρη σύγχυση και πανικό δείχνει ότι τελεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, έχοντας απολέσει πλήρως όχι μόνο τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας αλλά και της δημόσιας συζήτησης".

ΕΣΤΙΑ: "Πώς θα έλθη η ανάπτυξις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην χώρα μας επικρατεί μία πολύ μεγάλη σύγχυσις. Ολοι νομίζουν ότι η ανάπτυξις θα προέλθη από το κράτος και ζητούν από την Κυβέρνηση να λάβη αναπτυξιακά μέτρα. Εν τούτοις την ανάπτυξη δημιουργούν οι ίδιοι οι πολίτες με την εργασία και την δραστηριοποίηση τους".

Η ΑΥΓΗ: "Σπάνε τον κουμπαρά τα νοικοκυριά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τουλάχιστον 19 δισεκατομμύρια ευρώ θα «σηκώσουν» φέτος από τις τραπεζικές τους καταθέσεις για να καλύψουν ανάγκες διαβίωσης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Απαιτούν διάλυση των ΔΕΚΟ"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέο Μνημόνιο, ειδικά για τις ΔΕΚΟ, επιτάσσει η τρόικα, η οποία διαπιστώνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πρόοδος στην εξυγίανση των οικονομικών τους αλλά και στις διαρθρωτικές αλλαγές που θα τις οδηγήσουν σε απεξάρτηση από τις εγγυήσεις του Δημοσίου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τελεσίγραφο από την τρόικα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τελεσίγραφο για την πλήρη εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη δανειοδότηση της ελληνικής οικονομίας δίνουν τα στελέχη της".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Το Μνημόνιο «στραγγαλίζει» το ΠΑΣΟΚ και το ΙΚΑ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "άγρια εσωκομματική αντιπαράθεση, με τη Βάσω Παπανδρέου να ζητά «αλλαγή πολιτικής» και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δηλώνει: «Αλίμονο αν καταρρεύσουν οι τράπεζες». Εκτός από το «πακέτο των 28 δισ.» προς τις τράπεζες, ο «τσάρος» δημιούργησε για τις πέντε μεγαλύτερες «πριβέ» μηχανισμό για επιπλέον ρευστότητα με... όχημα τον ΟΔΔΗΧ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Υποχωρούν οι καταθέσεις στις τράπεζες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τους λόγους της αύξησης των πιέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα επιχειρεί να εξηγήσει σε μελέτη της η Εθνική Τράπεζα, στην οποία και επισημαίνει μεταξύ άλλων τη μείωση κατά 14% των καταθέσεων σε ετήσια βάση, κυρίως, λόγω εκροής κεφαλαίων στο εξωτερικό, αλλά και το ισχυρό «hair cutting που κάνει η ΕΚΤ κατά τον ενεχυριασμό των ελληνικών ομολόγων για άντληση ρευστότητας από τις ελληνικές τράπεζες, το οποίο και φθάνει σήμερα το 35% λόγω των διαδοχικών υποβαθμίσεων που έχει δεχθεί από τους οίκους αξιολόγησης η χώρα".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Τσουνάμι απολύσεων στο Δημόσιο και περικοπές μισθών έως και 40%".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ακόμα και απολύσεις, κυρίως συμβασιούχων αορίστου χρόνου, σχεδιάζει να ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση η τρόικα, που καταφθάνει σύντομα στη χώρα μας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σήμερα το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σήμερα ξεκινά το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, με τη μεγάλη διεθνιστική συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, στις 6.30 το απόγευμα".

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Τρεις «πυρήνες» οδηγούν στους εκτελεστές του Γκιόλια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το φάκελο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια έχει ανοίξει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, πιστεύοντας ότι αυτήν τη φορά διαθέτει στοιχεία τα οποία, όπως ελπίζουν οι επικεφαλής αξιωματικοί, είναι ικανά να οδηγήσουν στην αποκάλυψη των δραστών".

ΤΑ ΝΕΑ: "Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αναμένεται να μετατρέψει την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Τούρκικο «πόδι» στο Καστελόριζο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενώ ο Δρούτσας φυτεύει... δεντράκια στο νησί, οι «γείτονες» δημιουργούν άλλη μια γκρίζα ζώνη. Χάρτες της Τουρκίας μπλόκαραν τις συζητήσεις μας με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ. «Μούγγα» από την κυβέρνηση".

City Press: "Η κρίση βλάπτει σοβαρά την υγεία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 63%. η υπερεντατική απασχόληση επιβαρύνει τον οργανισμό και οδηγεί στο έμφραγμα. Η απώλεια εισοδήματος έχει άμεση σχέση με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα"

DEALnews: "Παιχνίδι με τον Σόρος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυτή τη φορά ο Τζωρτζ ήρθε και για δουλειές στην Αθήνα. Οι σχέσεις του με το Μαξίμου και οι «τοποθετήσεις» πίσω από τις «κλειστές» πόρτες".

Metro: "Στις 12 Μαΐου οι Πανελλαδικές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά οι φετινές εισαγωγικές εξετάσεις, ενώ τα μαθήματα τελειώνουν 2 ημέρες πριν".

PRESS Time: "Διαφθορά και σκάνδαλο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "είναι κοινή παραδοχή πλέον ότι για όλα τα δεινά που περνά η χώρα και, πολύ περισσότερο οι πολίτες της, φταίει το τέρας της διαφθοράς. Δημόσιοι υπάλληλοι από κάθε νευραλγική υπηρεσία που παίρνουν «δωράκια», μίζες, ή και συχνά εκβιάζουν τους πολίτες που θέλουν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Μνημόνιο για τις ΔΕΚΟ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Κίνδυνος κρίσης χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει το αμερικανικό Κογκρέσο προκειμένου οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποφύγουν τη δυσάρεστη εξέλιξη κήρυξης στάσης πληρωμών".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Είστε εκτός προγράμματος». Παλινωδίες διαπιστώνει η τρόικα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καθυστερήσεις, παλινωδίες και αστοχίες διαπιστώνει η τρόικα στην εκτέλεση του Μνημονίου και κλιμακώνει τις πιέσεις για νέες περικοπές δαπανών στο δημόσιο, επίσπευση ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ετοιμάζουν το τελικό πακέτο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μεσούσης της απεργίας των δημοσιογράφων θα ληφθούν - καθώς φαίνεται - οι οριστικές αποφάσεις για το νέο «πακέτο» που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στις 15 Απριλίου".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "΄Τα ασφαλιστικά ταμεία «βουλιάζουν» στην ύφεση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η ύφεση που επικρατεί στην οικονομία έχει βαριές επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ενημερώνοντας τη Βουλή για την πορεία του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης".