MEDIA

Το ροζ σκάνδαλο του Στρος Καν και το νέο πακέτο μέτρων

Το ροζ σκάνδαλο του Στρος Καν και το νέο πακέτο μέτρων
Ποια θέματα κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο; Η σύλληψη του

Ποια θέματα κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο; Η σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού 32χρονης, οι τυχόν επιπτώσεις στην «ελληνική υπόθεση», το νέο πακέτο μέτρων που ζητά η τρόικα για την καταβολή της 5ης δόσης και η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ο Στρος Καν συνελήφθη για απόπειρα βιασμού!...»
Η εφημερίδα γράφει ότι «στη δίνη του ροζ σκανδάλου» βρίσκεται ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, στον οποίο απαγγέλθηκαν από τις Αρχές της Νέας Υόρκης κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία, μετά από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας σε ξενοδοχείο της πόλης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Το λαμόγιο της τρόικας πίσω από τα κάγκελα της φυλακής»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον συνέλαβαν μέσα στο αεροπλάνο λίγα λεπτά πριν την κοπανήσει για την Γαλλία και τον οδήγησαν στα κρατητήρια. Ο Εισαγγελέας του απήγγειλε βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι 20 χρόνια".


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Δημόσιο- το μαχαίρι στο λαιμό από την τρόικα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «μια πολιτικά και κοινωνικά μη αποδεκτή "κατοχική ατζέντα" απαιτήσεων έχει θέσει ενώπιον της ελληνικής κυβέρνησης η τρόικα προκειμένου να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της χώρας μας».

ΕΘΝΟΣ: «Εκ-βιασμός από τρόικα για νέο δανεισμό»
Η εφημερίδα γράφει ότι «ασφυκτικές πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση για τον νέο δανεισμό. Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζητούν «εδώ και τώρα» εγγύηση δημόσιας περιουσίας, συμφωνία για συναίνεση και απολύσεις. Φορτισμένο ήταν το κλίμα στις τριήμερες διαπραγματεύσεις με τον Γ. Παπακωνσταντίνου»

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πέρασε ο άθλιος και την Ελλάδα για... καμαριέρα!»
Η εφημερίδα γράφει ότι «ανέκαθεν δεν υπάρχουν λόγια προκειμένου να χαρακτηρίσει κανείς ένα βιαστή! Πολύ περισσότερο όταν αυτός κατέχει θέση εξουσίας. Πολύ περισσότερο όταν, ως εκ της θέσεώς του, δίδει στους άλλους συμβουλές και διαταγές».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Είδες ο Στρος Καν; πρώτα τους Έλληνες μετά την... καμαριέρα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, τη διαχείριση από ξένους εμπειρογνώμονες της δημόσιας περιουσίας και των ιδιωτικοποιήσεων και απειλές για μη καταβολή της 5ης δόσης του δανείου στην Ελλάδα ζήταγαν η τροϊκανοί την ώρα που ο «κολλητός» του πρωθυπουργού ήθελε «υπόγειες» συνεννοήσεις με την... καμαριέρα».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Η καμαριέρα μπλοκάρει την Ελλάδα- Σκληρότερη γραμμή προς τη χώρα προεξοφλεί το ΔΝΤ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «δυσμενή εξέλιξη» για την Ελλάδα χαρακτηρίζουν πηγές του ΔΝΤ την απουσία του Ντομινίκ Στρος-Καν απο τη διεύθυνση του διεθνούς οργανισμού. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι όποιος κι αν πάρει τη θέση του θα κρατήσει σκληρότερη γραμμή απέναντι στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η καμαριέρα αντιστάθηκε στο... βιαστή του ΔΝΤ!»
Η εφημερίδα γράφει ότι «όλο το ροζ παρασκήνιο από τη σουίτα των 3.000 δολαρίων στη Νέα Υόρκη, που οδήγησε στη σύλληψή του. Αντιμέτωπος με φυλάκιση 20 ετών για απόπειρα βιασμού 32χρονης υπαλλήλου του ξενοδοχείου. Τον «ξηλώνουν» από το ΔΝΤ, υποψήφιοι αντικαταστάτες από Τουρκία, Κίνα ή Βραζιλία».

ΕΣΤΙΑ: «Κακή εξέλιξις για την Ελλάδα»
Η εφημερίδα γράφει ότι «τα πράγματα λαμβάνουν πολύ δυσάρεστη τροπή. Ολη αυτή η ιστορία με τη σύλληψη στη Νέα Υόρκη του Ντομινίκ Στρος-Καν, με την κατηγορία του βιασμού, ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες για τη χώρα μας».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Απολύσεις 100.000 δημοσίων υπαλλήλων»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απαιτούν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε στενό δημόσιο τομέα και ΔΕΚΟ καθώς και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».


ΤΑ ΝΕΑ: «Sex, δάνεια και υποθήκες»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τη σοβαρότατη κατηγορία της απόπειρας βιασμού αντιμετωπίζει ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος δεν θα δώσει το "παρών" στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup».

City Press:. «Πόλη της βίας η Αθήνα»
Η εφημερίδα γράφει ότι «πολίτες τραυματίστηκαν σε συμπλοκή αστυνομικών-αναρχικών στη λαϊκή αγορά της οδού Καλλιδρομίου. Κλιμακώνονται η εισαγόμενη εγκληματικότητα και η ρατσιστική βία. Υπουργικό συμβούλιο σήμερα με την επιδίωξη την... αναγέννηση του ιστορικού κέντρου».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Φιλί ζωής στο επιχειρείν- Σημαντικές ανακοινώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Δραματικό παρασκήνιο για 5η δόση - νέο δάνειο»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «κορυφώνεται το παρασκήνιο γύρω από τη λήψη της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, όπως επίσης και της χορήγησης νέου δανείου 50-60 δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας την περίοδο 2012-2013».


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αποκρατικοποιήσεις 4 δισ. και νέα μέτρα ζητεί η τρόικα»
Η εφημερίδα γράφει ότι «ισχυρές πιέσεις για την ταχεία προώθηση των αποκρατικοποιήσεων ύψους 4 δισ. ευρώ, εντός του 2011, και για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, για τα έτη 2011-2015, ασκεί στην κυβέρνηση η τρόικα, προκειμένου να συναινέσει στην εκταμίευση της πέμπτης δόση».